Herkese merhaba. Şöyle bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum.
Yazılımı tek yerden kullanan birden fazla satışçının dahil olduğu kendi domainleriyle satış yapabildiği bir sistem düşünün.
Altyapıyı hepsi tek yerden kullanıyor domainler yönledirmeyle geliyor. Adres satırında kendi domaini yazmasına rağmen arka taraf tek yazılımı tek serverı kullanıyor. Shopify gibi.
Mesela ben bir mağaza açtım domainimi girdim. Başka bir mağaza da aynı şekilde sisteme üye oldu. İkimiz de aynı sitemi kullanıyoruz. Tabi herkesin kendi içerisinde üyeleri, ürünleri, satış raporları var ve ben bunları her tabloya magaza_id diye bir sütun açarak kaydettim ve özelleştirdim. Paneline giren birisi sadece kendi satışlarını kendi raporlarını görüyor maaza_id sütununa göre soru yaptırdığım için.
Fikir almak istediğim yer şurası. Bir kişi A.com üzerinden geldi sisteme üye oldu. sonra gitti B.com dan üye olmak istedi ama mevcut üyeliğiniz var dedi, veya KVKK kapsamında a.com dan gelecek sms mailleri kapattı.ama b.com için izin verdi. Ayrıca adres bilgilleri vs gibi bilgileri a.com'a girmiş olmasına rağmen b.com'da da karşısına çıktı vs. Bunun gibi bir çok işlem için bunları birbirinden izole etmek için aynı laravel yazılımı ve her mağaza için farklı database mi, yoksa tek databasede magaza_id gibi ayırım mı veya farklı bir çözüm mü. Fikir ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
E-commerce Saas
- Düzenlendi
- En İyi Yanıtariferzin tarafından
ariferzin Aynı kullanıcıdan birden fazla olması sizin için sorun değilse users tablosuna magaza_id ekleyin ve benzersizliği unique email ile değil $table->unique(['magaza_id', 'email']);
ile sağlayın. Her mağazada kullanıcılar farklı id'ler ile yer alacak, aynı kullanıcı olsa bile.