Selamlar,
Özetle bu işin mantığı şu: Eğer daha önce asp.net'in master.page dosyasıyla çalışmışsan onun da mantığı benzerdir. Diğer tema motorlarında benzer mantıkla çalışır.
Genellikle tüm web uygulamalarında temamızı oluşturan ana çerçeveler vardır. Sayfa sonrları, sayfa başları ve belki sayfa sağ ya da soldaki menüler, tüm sayfalarda aynı düzenin şablonda olmasını isteriz.
Bu durumda Blade ile temel bir şablon yaratırsınız. Temel şablonda @yield('content') bir alan bırakabilirsin. Bunun anlamı şudur. @yield ile belirtilen noktada başka bir blade dosyasıyla html arayüz oluşturup bunun çıkıtısını ana şablondaki belirttiğiniz @yield alanda görüntüleyebilisiniz.
<!-- app/views/layouts/master.blade.php'de bulunmaktadır-->
<html>
@yield('meta')
<body>
@section('sidebar')
This is the master sidebar.
@show
<div class="container">
@yield('content')
</div>
</body>
</html>
Bu da ön sayfalar için oluşturulan bir blade dosyası olsun
Amacımız da dinamik olarak oluşturulan sayfaların görüntülenmesi olsun.
<!-- app/views/front/pages.blade.php'de bulunmaktadır-->
@extends('layouts.master')
@section('content')
<h1> Benim hakkımda </h1>
<p> Ben bir söğit ağacıyım Gülhâne Parkında. </p>
@stop
@section('meta')
<meta charset="utf-8">
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=9,chrome=1"><script src="http://1.2.3.4/bmi-int-js/bmi.js?version=1397636046" language="javascript"></script>
<meta name="author" content="iKreativ">
<meta name="description" content="Laravel - Web Sanatçılarının PHP Framework'ü.">
<meta name="keywords" content="laravel, php, framework, web, sanatçı, taylor otwell">
@stop
Şimdi sitemizde kullanacağım sayfalama blade temamızın sıralaması, önce 'content' alan sonra ise 'meta' alanıdır . Ve temel blade şablonumuzda belirtilen @yield alanları hedefledik.
Son oluşturduğunuz blade temasındaki sıralama ile görüntüleme olmayacak elbette. İlk oluşturduğumuz 'master.blade' şablonu baz alınarak görüntüleme yapılacak. Çünkü son sayfamızı @extends('layouts.master') kodu ile master.blade dosyasını içine dahil etmiş olduk.
Genel mantığı böyle kullandıkça denemeler yaptıkça tema şablonun ne kadar iyi tasarlandığını ve kullanımının kolay olduğunu fark edeceksiniz.