Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

NE BEKLİYORUZ?

-PHP, Laravel, MySQL, JavaScript, HTML 5, CSS 3 konularında en az 3 yıl deneyimli,
-Vue JS ile proje geliştirmiş (tercihen)
-Web projelerini hem Front-End hem de Back-End tarafında tamamen yönetebilecek,
-OOP, MVC ve design pattern prensiplerine uygun geliştirme yapan,
-Web servis / API bağlantıları konusunda tecrübeli,
-AJAX ve JSON konusunda tecrübeli,
-Anlaşılır, düzenlenebilir kod yazabilen; gerekli notları ve dokümantasyonu oluşturabilen,
-İş bilinci yüksek, sorumluluk sahibi, problem çözme yeteneği olan,
-Takım çalışmasına yatkın, iletişimi kuvvetli, dinamik, heyecanlı, hevesli, pozitif, gelişime açık,
"Laravel Full Stack Developer" pozisyonunda takım arkadaşı arıyoruz.

SORUMLULUKLARIN NE OLACAK?

-Firma bünyesinde geliştirilecek olan yeni projelerde görev alacak,
-Daha önce geliştirilmiş projelerde bakım ve ek geliştirmelere destek verecek,
-Yazılım geliştirme öncesi analiz çalışmalarına katılarak olası problemleri tespit edecek ve çözüm üretebilecek

ÇALIŞMA YERİ VE ŞEKLİ

İstanbul Üsküdar (Bulgurlu) merkezli ofisimizde tam zamanlı çalışma arkadaşı arıyoruz.

Başvuru için özgeçmişinizi ng@nsrt.in adresine gönderebilirsiniz.

coder2 bu tartışmayı sabitledi.
    5 gün sonra

Nasrettin PHP, Laravel, MySQL, JavaScript, HTML 5, CSS 3 konularında en az 3 yıl deneyimli,

Bu, bir web yazılım geliştiricisi için zaten gerekli şeyler. Hepsini yüzde yüz bilemez belki ama, bir problem olduğunda çözümü için en azından neyi araştıracak, inceleyecek bilebilmelidir.

Nasrettin -Vue JS ile proje geliştirmiş (tercihen)

Burda da zaten tercihen demiş. Ben, vuejs ile işimi görecek kadar geliştirme yapıyorum. Laravel ve inertijs kullanıyorum. Gayet basit, kolay anlaşılır bir teknoloji.

Nasrettin -Web projelerini hem Front-End hem de Back-End tarafında tamamen yönetebilecek,

Fullstack dediğimiz kavram zaten bunun karşılığı.

Nasrettin -OOP, MVC ve design pattern prensiplerine uygun geliştirme yapan,

Eğer kendine yazılım geliştirici diyorsan bu prensiplerİ uyguluyor olman lazım.

Nasrettin -Web servis / API bağlantıları konusunda tecrübeli,
    -AJAX ve JSON konusunda tecrübeli,

Zaten web servis, "genelde" json ve ajax ile çalışmayı gerektiriyor.

Geri kalan maddelerde ise zaten bir ekip üyesi, takım arkadaşı olabilmek için gerekli olan soft skill denilen beceriler.

İlanın sonunda da Fullstack developer aradıklarını belirtmişler.

furkanyetgin Maliyetten kaçmak için 1 kişide aradığın özellikler gülünç

İş dünyasında bu durum çok karşılaşılan olumsuz bir şey. Lakin bu kısımda haklı olabilmek için, maaş konusunu biliyor olmak lazım.

Naçizane tavsiyem, önyargılı olmadan değerlendirmelerde bulunmak. İyi forumlar dilerim.

furkanyetgin Açıkçası ilan uzun tutulduğu için ilk başta çok fazla bir beklenti var gibi duruyor ama okuduğumda web projeleri için normal bir fullstack geliştirici arandığını anlıyorum. O yüzden abartılı bir ilan değil. Sadece eskiden kalma bir alışkanlık olduğudan olsa gerek şu kısımların;

-Anlaşılır, düzenlenebilir kod yazabilen; gerekli notları ve dokümantasyonu oluşturabilen,
    -İş bilinci yüksek, sorumluluk sahibi, problem çözme yeteneği olan,
    -Takım çalışmasına yatkın, iletişimi kuvvetli, dinamik, heyecanlı, hevesli, pozitif, gelişime açık,

ilanlarda belirtilmesi gerekli değil diye düşünüyorum. Bunlar zaten mecburen bir çalışanda olması gereken, bir kısmı da ölçülmesi zor ya da çalışanın sahip olup olmadığını bilmediği şeyler.

furkanyetgin Sağolsun değerli arkadaşlar yorumunuza cevap vermişler. Bir şey yazmama gerek kalmamış 🙂

23 gün sonra
    coder2, bu tartışmanın sabitlenmesini kaldırdı.