Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Selamlar,
Örneğin backend için laravel, frontend için vue kullanılmış bir projemiz olsun. Frontend tarafındaki testler için soru soracağım.

Mesela Login Page için testler yazıyorum. Yanlış username ve password girdiğinde "Şifre Yanlış" alanı gözüküyor mu diye test ediyorum. Bunu yapabilmek için backend'de çalışıyor arkada. Çünkü component içinde istek atıyor. Bu doğru bir hareket mi ? Doğruysa aynı mantıkta register'da kayıt olması gerekiyor. Her test çalıştığında kayıt mı olacak ? Bunun için nasıl yol izlemeliyim ?

hcan Her test çalıştığında register olacak. config/database.php içerisinde test için ayrı bir connection tanımlayacaksınız, .env dosyasını düzenleyeceksiniz, phpunit.xml dosyasını düzenleyeceksiniz, RefreshDatabase tratini kullanacaksınız. Test çalışacak, test veritabanında yenilenecek, varsa seederlar çalışacak, kullanıcı register olacak.

• hcan bunu yanıtladı.

mgsmus Hocam eğer backend'de hata varsa frontend testleride patlayacak. Bu birbirine bağımlılığı arttırmıyor mu?

mgsmus Birde birbirine bağımlı data'lar için ilk önce post isteği atmak gerekecek. Örneğin kullanıcıların gönderilerini gösterdiğimiz sayfayı test etmek istiyorum. Database'e users'ları post edeceğim, ardında post ekleteceğim, bir test içinde bunların olması doğal ve doğru yöntem midir ?

hcan Başka yolu yok ki. Çalışan şeyi test etmeniz lazım.