Route::middleware(['auth:sanctum',config('jetstream.auth_session'),'verified',])->group(function () {
Route::get('/dashboard', [DashboardController::class , 'index'])->name('dashboard.index');
});
yukardaki Route yapısında middleware(['auth sayesinde Yalnızca kimliği doğrulanmış kullanıcı Route::get('/dashboard' adresine erişebiliyor ve <template v-if="$page.props.user diyerek başladığımda artık sadece sisteme giriş yapmış kullanıcıya ait verileri bu dashboard rotasında görebiliyorum ancak yukardaki yapııyı her kullanıcının adıda yanına gelsin ve
Route::middleware(['auth:sanctum',config('jetstream.auth_session'),'verified',])->group(function () {
Route::get('/dashboard/{user:username}', [DashboardController::class , 'index'])->name('dashboard.index');
});
bu şekle çevirirsem kimliği doğrulanmış tüm kullanıcılar Route::get('/dashboard/{user:username}
bu adrese erişebiliyor .
- sorum: Bir auth:middleware ile kimliği doğrulanmış kullanıcıların yanı sıra birde sisteme giriş yapmış kullanıcıya ait veriler getirilebilirmi yani
Route::get('/dashboard/{user:username}
bu adrese sadece user:username in kendisi girmesini sağlayabilecek bir middleware yazılabilirmi ?
- sorum : Aslında bir tık çeviri gibi birşey ,
https://laravel.com/docs/9.x/authorization
Gates are a great way to learn the basics of Laravel's authorization features; however, when building robust Laravel applications you should consider using policies to organize your authorization rules.
Yukarda ne demek istiyor Gates nedir Policies nedir Yukardaki durum için hangisini kullanmalıyım , Gatesmi , Policiesmi ?