Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Merhaba,

Laravel 8 için DigitalOcean gibi daha kolay kurup sorunsuz kullanabileceğimiz gerektiği yerde php artisan komutlarını da kolayca kullanabileceğimiz bir sistem biliyor musunuz? Örneğin github'da private bir repo'ya kurup doğrudan oradan dosyaları çekecek bir yapıya sahipte olabilir. Fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. (E-Ticaret projesi için)

@dodiş#32700 merhaba
Her iş bütçeye bakıyor. Hele günümüzde 3 TL'lik ürüne 30 TL ödüyorken işler daha da zor.
Github ile en iyi anlaşan ve private hesap desteği olan plesk panel eklemesi çekmesi herşeyi kolay. Cpanel public destekliyor private için ssh yetkisi lazım ve komut kargaşası.
Laravel forge biraz daha uygun gibi ama onunda kullanımından ben birşey anlamadım.
Geriye geleneksel yöntem kalıyor. Hosting ve hosting içine ftp ile yüklemek. Firmaya göre route üzerinden artisan kullanabiliyorsun.

mizraklar Cevap için teşekkürler fakat bana güçlü ve sağlam alt yapılı aynı zaman da kullanımı kolay olmalı DigitalOcean gibi bütçe de sorun yok

@dodiş#32748 merhaba
    O zaman kombinasyon belli.
    Linux, cpanel, php versiyonu güncel, LiteSpeed ve FTP en kolay yol. Bunları üzerinde barındıracak en küçük 32GB Ram olan VDS

mizraklar peki tüm alt yapıyı kurduk diyelim daha sonra benim için önemli olan artisan komutları onları nasıl çalıştırabilirim VDS üzerinde

@dodiş#32751 route üzerinden veya ssh üzerinden. Bundan kolayını henüz görmedim.
      Hmm kullanacağın komutlar listener değilse cron job kurabilirsin. Bunun için firmadan cron için php yolunu ve nasıl yazılması gerektiğini öğrenmeniz yeterli.

Digitalocean dan 5$ lık bir droplet kur, cleavr.io ile de github işlemleri site ekleme çıkartma inanılmaz kolay. Biz orayı kullanıyoruz, ekip olarak, arkadaşlarımız dostlarımızda sistem bu şekilde. İnanılmaz kolay yönetmesi, birsürü de özellik var. Tavsiye ederiz

Merhaba, bu konularda pek bilgim yok ancak çalıştığım firma deployer kullanıyordu. Bazı ayarlamalardan sonra ssh ile yerelden bağlanıp hem deploy işlemi yapabiliyor hem de artisan komutları çalıştırabiliyoruz. Yalnız bir projede horizon ile kullanırken deploydan sonra kuyrukların çalışması duruyordu. Onun dışında gayet kolaylaşıyordu işler.

@dodiş#32754 birdaha digitalocean a girmiyorsun, discord var ise bekleriz, yayın açıp gösterelim

Merhabalar, bende aynı soruna şöyle çözüm buldum DigitalOcean ile droplet alıp sunucu içine ubuntu 20 ile hestiacp panel kurdum site herşey hazır site dizine github repomu clone edip yanına birde deployer.php oluşturup localimde repoyu push ettiğimde github webhooks devreye girip sitede oluşturduğum deployer.php ye istek atıp sunucu üzerinde git pull komutlarının çalışmasını sağlıyor isteresem git pull öncesinde ve sonrasında composer install vs komutlarını çalıştırabiliyorum. Private repolar için ise github hesabım üzerinde Personal Access Token oluşturup git url adresine ekliyip o şekilde clone ediyorum

acTiv Cevap için teşekkürler, bizde Laravel Forge kullanmaya karar verdik sunucuyu digitalocean'dan oluşturup, domain yönetimi içinde CloudFlare