Arkadaşlar Merhaba;
Ben ziraat bankası sanal pos entegrasyonu yapmaya çalışıyorum fakat bir yerde tıkandım.
Öncelikle üye bilgileri ve fiyat bilgisini alarak bankadan ödeme yaptırıp olumlu yada olumsuz sonuç alabiliyorum.
Benim takıldığım kısım ödeme yapılıp sonuç döndükten sonra sonucun durumuna göre siparişi kaydetmesidir.
Ben bunu gerçekleştirirken ödeme yapılıp yapılmadığını kotrol etmek istiyorum fakat nasıl yapacam.
Bankanın vermiş olduğu anlatım pdf dosyasında söyle bir kısım geçiyor.
TransactionGUID ile işlem sonucu sorgulama
İşlem sonucunun bankanın döndürdüğü işlem numarası ile sorulanması için aşağıdaki url belirtilen parametreler ile (HTTP GET Metodu ile) çağrılmalıdır.
https://yonetim-test.ziraatbank.com.tr/IposMerchant_UserInterface/QueryByTransactionGUID.aspx?TransactionGUID=134c3950-fd9b-46a8-bd3e-f862121b5bf9&MerchantID=000000000XXXXXX&UserName=XXXX&Password=XXXXXX
(guid no örnektir)
Bu url’de kullanılan parametreler.
TransactionGUID : İşlem kaydedildiğinde bankadan döndürülen tekil ID
MerchantID : Üye iş yerinin tanımlı ID değeri ( ÜYE İŞYERİ NO )
UserName : Üye İşyerinin Ortak Ödeme Sistemi için kullanıcı adı
Password : Üye İşyerinin Ortak Ödeme Sistemi için şifresi
Bu çağrım sonrasında sonuç aşağıdaki yapıda ÜİY’ne bildirilecektir.
RC=00&AUTH_CODE=123456&ERROR_MSG=&RESULT_DATETIME=20100108 09:56:58&RRN=126ABA7DFB
Parametrelerin anlamları;
Result Date Time : İşlem Tarihi
RC : Sanal Pos’dan dönen Cevap Kodu, (sadece 00 için başarılı)
Auth Code : Sanal Pos ‘dan dönen Auth Code
RRN : Sanal Pos ‘dan dönen RRN(Relative Record Number)
Error Msg : (Varsa) hata açıklaması
Authorization Code ve RRN bilgileri işlemi gerekirse Banka tarafında detaylı sorgulama için kullanılabilir.
Bu kısmı benim istediğim ile ilgili olduğunu düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Kolay gelsin Teşekkürler.