Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Merhaba,

Trendyol'daki gibi satıcı ürün eklerken Beden ve Renk örneğin bir varyant ama renk bir grup altında toplanıyor işte örnek tasarım;

Bu şekilde girilen ürünler de detay sayfasında aşağıdaki gibi gruplanıyor ve farklı sayfa açılıyor ona göre resimler geliyor;

Ben media olarak spatie kütüphanesini kullanıyorum nasıl ayarlayacağımı tam olarak bilmiyorum şu an için ama öncelikli hedefim ilk resimdeki gibi nasıl ayıracağımı kurgulamaya çalışıyorum.

product tablom var ayrıca bununla ilişkili skus tablomda var ve işte bir örnek;

id, product_id, option_id, option_value_id, barcode, price, color_id

gibi sütunlar ekleyip burada renkler tablosundan seçilen renge göre gruplamayı düşünüyorum.

Var mı aydıncılatıcı bir fikri olan ? 😃

• @dodiş#32230 Trendyol'unki kendine özel sistem, gördüğünüz gibi beden özelliklerine göre her resmin aynı olacağını düşünüyor ya da öyle olmasını istiyor ama çeşitli eticaret çözümlerinde özellik beden değil de başka bir şey olduğunda her varyantın kendine özel resmi ya da galerisi olabilir. Sizin verdiğiniz örnek tabloyu temsil eden varyant modele ya da ana modele bir media library collection iliştirip resmi ya da resimleri o collection'a eklemeniz lazım. Trendyol gibi istiyorsanız custom properties kullanılarak bir şeyler yapılabilir:
    https://spatie.be/docs/laravel-medialibrary/v10/advanced-usage/using-custom-properties

@dodiş#32230 Trendyol'unki kendine özel sistem, gördüğünüz gibi beden özelliklerine göre her resmin aynı olacağını düşünüyor ya da öyle olmasını istiyor ama çeşitli eticaret çözümlerinde özellik beden değil de başka bir şey olduğunda her varyantın kendine özel resmi ya da galerisi olabilir. Sizin verdiğiniz örnek tabloyu temsil eden varyant modele ya da ana modele bir media library collection iliştirip resmi ya da resimleri o collection'a eklemeniz lazım. Trendyol gibi istiyorsanız custom properties kullanılarak bir şeyler yapılabilir:
https://spatie.be/docs/laravel-medialibrary/v10/advanced-usage/using-custom-properties

mgsmus Peki bunların yapısında nasıl yapabiliriz? Dediğim gibi color_id'ye göre gruplama yapsam iş görür mü?
    Table kısmında JS işin içine gidiyor orada gruplama yapmam gerekiyor sanırım

@dodiş#32243 Olabilir, Spatie'nin paketinde de bahsettiğim custom property olarak da bunu kullanabilirsiniz belki.