yodabas Merhabalar, Projemde birden fazla kullanıcının kontrol paneli var. Şöyle bir şey yapmak istiyorum, bir super-admin olacak bu admin kullanıcıların listesini görecek ve her kullanıcının yanında "Bu Kullanıcı ile Giriş Yap" şeklinde buton olacak. Butona tıklandığında şifre istemeden o kullanıcının panelini görebilecek. Bunu nasıl yapabilirim? Fikirlerinize açığım. Teşekkürler.
mgsmus yodabas Burada bir controller örneği vermiştim: https://laravel.gen.tr/d/5928-laravel-login-ve-logout
deathisonitsway Muhtemelen buna göre mimari yazmadığınız için bir çok yeri patlatacaksınız.Biz bu tür yönetimi kullanıcıya verdiğimiz apikey vasıtasıyla yapıyoruz.Bu kullanıcı ile giriş yap deyince,o kullanıcının authenticate anahtarını sisteme göndermeniz gerekir.Yada sisteminizin akışı neyi gerektiriyorsa.Bir yolu yok.
sineld Auth::loginUsingId(1); Buradaki 1 kullanıcının id'sidir. Auth::loginUsingId(1, true); İkinci parametreyi true verirseniz beni hatırla özelliği de devreye girmiş olur.
EgoistDeveloper sineld Bu yöntem bana çok riskli geliyor. Super admin'in bilgisi bir şekilde sızarsa herhangi bir kullanıcı olarak giriş yapıp bir şeyleri sabote edebilir. Bu yöntem kullanılacaksa bile mutlaka log tutulmalı. Tabiki her sistem bu kadar hassasiyet gerektirmiyor ama yinede iki kere düşünülmeli.