Herkese merhaba ;
VILT Stack (Vue.JS, Inertia.JS, Laravel and TailwindCSS) ile ilgileniyorum tüm konfigirasyonu otomatik yapması nedeniyle Jetstream paketini tercih ederek laravele merhaba dedim.
A , B , C grubunda 3 farklı user rolum var ve kaydolurken ilgili rolü select ile zorunlu olarak seçerek kaydolmasını sağlıyorum böylece $page.props user role diyerek kullanıcının rolüne her componentten ulaşabiliyorum
(Bu arada spatie paketi gerektirecek kadar karışık bir duruma sahip değilim)
Navbar.vue + Footer.vue ortak olabilir ama Sidebar.vue A-B-C rollerine göre değişmeli B rolüne sahip kullanıcıların sidebar.vue içindeki linkleri diğerlerine göstermemek adına component içinde v-if v-else lerle divleri role göre göstermek yerine , tabi bu arada konu sadece basit bir sidebar olayı değil, sadece B rölüne sahip kullanıcıların kullanabildiği componentler diğer rollerin giremeyeceği yada hiç girmemesi gereken componentlerde olacak bu yüzden
benimsitem.com/a/dasboard
benimsitem.com/b/dasboard
benimsitem.com/c/dasboard
Url yapısında Rollere göre viewler , Route ve middleware oluşturmak saçma/mantıksızmı olur ? Sadece fortify kullanan jetstreamde ilk giren kullanıcıyı rolüne göre ilgili Route a yönlendirmek yeterli olmazmı ?