Merhabalar,
Şöyle bir şey yapmak istiyorum.
Laravel Shoppingcart kütüphanesi kullanıyorum bir kişi üye girişi yaptığında daha önceden sepetine eklediği ürünler veritabanın'da varsa ve ayrıca session'da varsa harmanlayarak birleştirip gösteriyor.
Ama eğer müşteri üye girişi yapmış, sepete ürün eklemiş sonrasında bilgisayarını kapatmış veya tarayıcıyı. Bir süre sonra siteye tekrar gelmiş ise üye girişi yaparken beni hatırla aktif edildiği için tekrar üye girişi yapmıyor. Ama buda sepetindeki ürünleri görmemesine sebep oluyor.
Eğer ;
App > Providers > AppServiceProviders.php içerisinde boot alanında işlem yaparsam her sayfada sepete ekleme işlemini yaptıracak. bunda sorun yok sağlam çalıştırabilirim ama her gezdiği sayfada işlem yapacağını tahmin ediyorum boş yere sisteme yük yüklemek istemiyorum.
Bunun yerine siteye herhangi bir route a girdiğinde bir sonrakine geçmeden ilk sayfada bu işlemi hangi alanda yaptırabilirim.
Mesela bunu sadece anasayfada yaptırabilirdik ama direk ürüne veya kategori sayfasına giderse bu işlemi yine yaptıramayacağız v.s. v.s..
Herkese iyi çalışmalar