Selamlar hocam,
Bu 2022'den kalan konuyu çözebildin mi? bence çözmüşsündür. Diğer gönderilerini inceledim fakat başka DHL ile ilgili bir konu bulamadım.
Benzer bir sorunu ben yaşıyorum, WooCommerce ile bir site hazırladım. DHL entegrasyonu yaptık ( DHL 1 aydan fazla sürdü kendi hatalarını giderip bizim sunucuya bağlanması vs) en sonunda ödeme alınabilir hala geldik. Sistem çalışıyor sorun yok sadece şu sorun var;
DHL'in hangi bölgelerde posta kodu isteyip istemediğini bilmiyorum, örneğin Türkiye'de fiyat hesaplayabilmesi için posta kodu şart. Fakat kolombiyada bu şart değil.
Posta kodunu zorunlu yaptığımda kolombiyada da bu zorunlu oluyor. Orada istemesine gerek yok aslında. Ama posta kodunu zorunluluktan çıkarınca Türkiye gibi zorunlu olması gereken ülkelerde bu sefer hesaplama yapmıyor ve kargo ücreti almadan devam ediyor.
Bende ülke kodlarını belirleyip beyaz liste ile PHP ve JS üzerinden zorunlu olması gereken ülkeleri ayarlamak istiyorum o ülkelerden biri seçildiğinde posta kodu zorunlu olsun veya kaldırılsın gibi. Aynı zamanda tüm posta kodlarını select veya otomatik diğer bilgilere göre doldurulan bir şey yapabilirim.
Siz o projenizde nasıl yapmıştınız?
DHL'den herhangi bir destek isteyince çok uzun sürüyor dönmesi ve çoğu zamanda yeterli bilgi veremiyorlar. Bu yüzdende sizi bulunca sormak istedim. Hatta linkedin hesabınıza baktım ama sanırım sizi bulamadım.