Kuaza Biraz inceleme fırsatım oldu. Gözüme çarpanları belirtiyorum:
Kod yazarken takip ettiğimiz bazı standartlar var. Bunlar PSR-1 ve PSR-12 olarak geçmekte:
https://www.php-fig.org/psr/psr-1/
https://www.php-fig.org/psr/psr-12/
Bu durumda mesela Sorusilindi isimli event adı SoruSilindi; model isimleri de B_Category yerine Category ya da BlogCategory şeklinde olmalı, $authed_user yerine $authUser olmalı. Bu önemli buna dikkat edelim. Ayrıca kodlamada Türkçe ifadeler kullanmazsanız daha iyi olur, ne yazık ki dünya böyle dönmekte.
İlişki isimlerini verirken de camelCase kullanmalısınız. cevap_kullanici yerine cevapKullanici olacak.
Bazı yerlerde ::class ifadesini kullanmışsınız bazı yerlerde 'App\User' şeklinde kullanmamışsınız. Obje adı gereken yerlerde daima User::class
gibi kullanın.
if kullanırken {} kullanmanızı tavsiye ederim. Boşluk, tab ya da yeni satır kullanılarak kod okunurluğunu azaltabilir, yanlış işlemlere sebep olabilir.
Yöntem isimlerine dikkat edelim. Orwhere
değil orWhere
olacak.
Request olan yerlerde auth()->user() yerine $request->user() şeklinde de giriş yapmış kullanıcıya ulaşabilirsiniz. Gereksiz kodların önüne geçmiş olursunuz.
redirect(route())
yerine redirect()->route()
kullanabilirsiniz.
Nasıl ki bir uygulamanın bir yaşam döngüsü varsa onun içindeki en basit yöntemin de bir yaşam döngüsü olur. Onun üzerinde de tam hakimiyet kurmanız lazım. O yüzden bazı yerlerde işlemleri try...catch bloğu içinde hallederek işlemlerin artık veri, dosya vs bırakmasına engel olun. Art arda 3 işlem yapmışsınız, 3. işlem bir şekilde hata verse ilk iki işlemin işlediği veriler sistemde kalacağı gibi ana işlem de gerçekleşmemiş olacak.
Kodlarda bir düzensizlik var, sanki iki farklı kişi kod yazmış gibi.
Fırsat olunca tekrar bakacağım.