Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Merhabalar,
Laravel ile geliştirdiğim saas tabanlı bir projem var. Bunun için digitalocean'dan bir sunucu kiraladım. Sunucu için bir kontrol paneli almayı düşünüyorum. Cpanel lisansını almalı mıyım? Yoksa daha farklı bir yol mu izlemeliyim?

Sektörel rakiplerimizin bazıları sunucu olarak Türk firmaları ile çalışmayı tercih ediyor. Açıkçası pek fazla sunucu yönetimi konusunda bilgi sahibi değilim. Digitalocean'ı seçme sebebim ise; node.js ile geliştirdiğim bir proje de digitaloceanı kullanıyorum. Kontrol paneline ihtiyaç duymadan terminalden sorunlarımı gidebiliyorum.

Ama saas projesi için aynı şeyi düşünmüyorum. Bu sebep ile bir kontrol paneline ihtiyaç duyacağımı düşünüyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Açıkçası tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.

Şimdi den yorumlarınız için, teşekkür ederim.

cPanel yerine diğer kontrol panellerini de tercih edebilirsiniz. Özel olarak cPanel istemenizin bir sebebi yoksa alterntif 5-6 tane daha panel seçeneği mevcut. Ancak kullanım rahatlığı olarak cPanel en iyisi tabii ki. Araştırıp almanızda hatta deneyerek almanızda fayda var. Ben mesela uzun süre Plesk kullandığımda alıştım diyebilirim.

Zalmoxis Cpanel kullanmamın şuanda tek sebebi, api'ını kullanıyorum. Şimdi diğer kontrol panellerine geçersem geliştirdiğim sistemi değiştirmekle pek fazla uğraşmak istiyorum.

gokay Eğer tek bir proje yayınlayacaksınız AApanel diye (Ücretsiz) bir panel var bir projemde kullanıyorum gayet memnunum.
      Ama ücretli bir panel alacaksanız fiyat performans olarak https://www.directadmin.com/ ni tavsiye ederim.