mgsmus Devilbox ile ilgili bir şeyler karalarsanız çok güzel olur valla : )
Aslında benim size itiraz ettiğim nokta; Laragon,Xampp gibi stack lardan vazgeçin demeniz.
Laragon'un Xampp ile aynı kefeye konulmasının adil olmadığını düşünüyorum.
Laragon'da Quick App -> Laravel menüsüne girdikten sonra projenizin ismini yazarsanız, örneğin; my-laravel-project şeklinde, C:\laragon\www içerisine my-laravel-project isminde dosya oluşturup Laravel'in son sürümünü indiriyor.
Ve http://my-laravel-project.test şeklinde size URL'de hazırlıyor otomatik olarak. Hatta Apache/Nginx ayar menüsünden Auto SSL aktif ederseniz, https şeklinde de erişim sağlayabiliyorsunuz.
composer, git, nodejs, php, mysql vs.. gibi tüm programlar C:\laragon içerisine yüklüyor. Yani, DevilBox örneğinde verdiğinize benzer olarak; tüm yazılımlar Windows işletim sisteminden izole bir şekilde, Laragon'un içerisinden çalışıyor.
Laragon'un menüsünden 'Add To Path' derseniz de Windows sistem değişkenlerine kısayolları kendisi ekliyor ve global olarak bütün bu yazılımlara erişebilir hale geliyorsunuz.
Yine Laragon üzerinden istediğiniz PHP sürümüne, MySQL/MariaDB sürümüne saniyeler içerisinde switch etmeniz mümkün.
Yeni bir MariaDB sürümü mü çıktı? Resmi sitesinden indirip C:\laragon içerisinde ki ilgili dizinine klasör olarak atmanız yetiyor. Ardından laragon'un menüsü üzerinden o sürüme değiştirebiliyorsunuz.
Aynı şekilde istediğiniz PHP sürümünü indirebilir, hatta yine Laragon'un kendi menüsünden istediğiniz php extension'u açıp kapayabiliyorsunuz hızlıca. php.ini ye gitmenize dahi gerek yok.
Ya da Quick Share özelliği ile projenizi internete çıkartıp, iş arkadaşınıza/müşterinize internet ortamında paylaşmanız da mümkün. (Arka planda sanırım Ngork kullanıyor)
Gibi uzar gider.
Başta da dediğim gibi; Laragon'un diğer klasik stack lardan farklı olduğu kanaatindeyim.