Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Herkese merhaba bir react ile bir nft minting sitesi yazıyorum nftlerin mint edeliceği button da o buttona tıklanma yada tıklanmamayı kullanıcının white list'te olup olmamasına göre izin verdirtiyorum işi aldığım kişi böyle istedi.

Fakat şunu merak ediyorum :

<button
              className="mint-time-sec"
              disabled={isSoldOut || isMinting || !isActive || !isWhitelisted}
              onClick={() => onMint(isWhitelisted)}
            >

şu şekilde disabled'i 4 değişkene bağladım şimdi ben html üzerinde inspect ile bu button'un disable özelliğini silmeme rağmen genede tıklanmıyor.
Kullanıcı siteyi açtığında dom'dan müdahelede ederek hani inspect edip button'un disable'ini silip işleme devam edebilir mi? Localimde denedim olmadı ama içime tam sinmedi dediğim gibi bir sorun oluşturur mu ileride server-side validation yapmak gerekli mi ?

Şu şekilde consoldan seçip değiştirmeye çalıştım gene olmadı mesela ama genede emin olamadım yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler..

document.getElementsByClassName("mint-time-sec").disabled=false;

ilhan_ersoy Frontend'deki fonksiyonellik sadece UX yani kullanıcı deneyimi ile alakalı. Ne yapıyorsanız backend'de önlemini alacaksınız, hiçbir şeyi sadece frontend ile bırakmayacaksınız.