mgsmus
JSON'da o dataların kaldırılması için şöyle bir örnek var.
$user = new User;
$user->roles()->attach([1 => ['active' => true], 2 => ['active' => false]])->save();
// Now: [{"role_id":1,"active":true},{"role_id":2,"active":false}]
$user->roles()->detach([2])->save();
// Now: [{"role_id":1,"active":true}]
attach ile ekleyip , detach ile o alana sahip kısımları kaldırıyor. Bu kullanım aslında benim hoşuma gitti.
Ben bir sql sorgusu yazmayacağım aslında. Eloquent ile önceden eklemiş olduğum dataları çekip yeni gelen datalar ile bir karşılaştırma yapmak üzerine.
Yani:
A ve B isimli 2 kategori geldi. Sonrasında bu sayı azaldı , arttı vs. buna göre hangi tarafta işlem yapmam gerektiğine dair bir sonuç çıkarmak.
Bazı durumlarda müşteriler ile konuşurken anlık olarak sorgu yazmadan mysql üzerinde şunu şunu göndermişim diye de konuşabiliyorum. Bu yüzden 2 taraflı bir kullanım düşünüyorum. İlk örneklerimde de aslında üzerine geldiğimde hangi kategori isimlendirmeleri ile gitmiş diye manuel bir kontrol kafasıyla düşündüm.
Şu anki düşünceme göre JSON kullanmam daha mantıklı. Farklı sistemlere bağımlı olduğum için benim dışımda da data silebilirler. Bu kayıtların da bu durumlarda boşa çıkması gerekiyor. Her türlü kayıt güncellemek zorunda kalacağım. Örnekteki kullanımın da kolay olduğunu düşündüm.
Amacım hem hızlı bir sorgulama hem de geriye dönük bu dataları hızlıca görebilmek.
Şu an hangi kullanımın beni rahatlatacağına da emin değilim.