Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Herkese merhaba ;
(Arama geçmişi yada anahtar kelimeleri kaydetme )
Laravel ile akşamdan akşama işimden geri kalan vakitlerde ilgilenebiiyorum ve kullandığım bilgisayarı tüm aile fertleri kullanıyor bu yüzden akşamları ilgili konularda yaptıgım google yada youtube üzerindeki tüm aramalar ,arama geçmişinde bellirli bir zaman sonunda ya silindiği için erişilmesi imkansız yada eğer silinmedi ise tarihsel olarak aramak çok zor oluyor, youtube için oturum açıp videoları kaydetmek çözüm oldu gibi ancak google aramaları oturum açmış olsa bile tarayıcı geçmişinden başka kaydetme özelliği yok yada ben bilmiyorum örneğin "LAravel Route " anahtar kelimesinin arama sonuçlarını ertesi akşam nerde kalmıştım diyerek pc ye oturdugumda tekrar tüm sekmeleri tek tıkla getirecebileceğim kullandıgınız bir uygulama yada windows ayarı gibi bi öneriniz varmı . Şu an 7-8 sekme açık medium .com - github stackover vs vs bunları yarın akşam aynı şekilde nasıl getiririm . herkese kolay gelsin

Mozilla kullanmanızı öneririm 😁

Yanit için teşekkürler . Birde sanırım cümle sonunda ki gülme emojisi yüzünden emin olmak adına soruyorum . Mozillada boyle bisey mümkünmü

Bunu yapan özel bir tool yok ama browser'ın direkt kendisini kullanabilirsin. Yıllardır Opera kullanıyorum. Bence diğer tarayıcılara göre daha kullanıcı dostu. Portable sürümünü indirip USB'ye atıp veya masaüstündeki bir klasörde tutup istediğin zaman kişisel tarayıcın olarak kullanabilirsin. Eğer operaya üye olup tarayıcıdan giriş yaparsan birçok faydalı özelliği kullanabilirsin. Özellikle mobil uygulamasıyla beraber Flow'u sık sık kullanıyorum. Örneğin toplu taşımadasın, bir şey araştırdın sonra bakmak istiyorsun, flow'a gönderiyorsun, bilgisayar başına geçince flowdan linki açıp devam edebiliyorsun.

Ayrıca speed dial diye bir olayı var, ana ekrana o sırada çalıştığın sekmeleri grup halinde bookmark gibi kaydetme imkanın var. Hatta workspace ile tarayıcı içinde aktif sekmeleri ayrı gruplarda açabiliyorsun.

yalcin Evet hocam Mozilla Firefox ile kapatmadığım sekmeler bilgisayar açıldığında açılıyor. Bu özellik bir çok tarayıcıda mevcut.

EgoistDeveloper Evet Opera gerçekten güzel fakat Google Extensions'lar kullanılamıyor. Bu bence büyük bir eksiklik. Belki Brave daha iyi bir seçenektir. Google Extensions'lar kullanılabiliyor. Ayrıca daha hızlı geldi bana.

yalcin Chrome'da Tüm Seklemelere Yer İşareti Koy seçeneği var. Birden fazla tab açık ise hepsini bir yer işaretleri klasörü altında topluyor. Sonra ister tek tek isterseniz klasörün üstünde sağ tıklayıp tümünü aç diyerek hepsini geri açabiliyorsunuz.

• Aak

Seviye 30

Mümkünse kendiniz için ayrı bir kullanıcı hesabı tanımlanabilir

Yanıtlar için herkese teşekkürler . Pc de ikinci bir tarayıcı fikri bir tık daha cazip geldi. Operanın kısa yolunu çoluk cocuktan'da gizleyince biraz daha kişisel olur gibi geliyo deneyerek görelimn bakalım . En kötü ihtimal ile tecrübe edinmiş oluruz tekrar herkese teşekkürler

EgoistDeveloper Portable sürümünü indirip USB’ye atıp veya masaüstündeki bir klasörde tutup istediğin zaman kişisel tarayıcın olarak kullanabilirsin

Portatable'ın diğer sürümlerden herhangi bir eksisi varmıdır ?
          Bu arada gerçekten harikaymış birde gerçekten hızlıymış

yalcin Herhangi bir zararını görmedim şimdiye kadar. Uygulamalarımın birçoğu portable zaten. Bu şekilde tarayicidaki oturum, cerezler, eklentileri vs sürekli yanımda taşıyorum. Özellikle format attıktan sonra 1-2 hafta boyunca tekrar giriş vs yapman gerekiyordu şimdi öyle bir derdim de yok. Yalnız güvenliğini sağlamak senin sorumluluğun. Isteyen dosyaları alıp gidebiliyorsa sorun olabilir.

Kullandıkça yavaşlayabilir. Sıfır kurulum ile birikmiş dosya cache vs arasinda fark olabilir. Yine de pratik bir çözüm.

teşekkür ettim

12 gün sonra
            • [silindi]

Chrome kullanın, gmail hesabınız varsa gmail hesabınız ile chrome senkronizasyonunu açın. önemli sekmeleri yer çubuğuna ekleyin. farklı konuları sekme gruplarına alarak ta kaydedebilirsiniz. Daha sonra farklı bir pcde google hesabınızla browsera giriş yaptığınızda tüm geçmişiniz ve arama sonuçlarınız daha önce ziyaret ettiğiniz tüm sayfalar gelecektir.