fthyuksel Merhaba, Uzun süredir format atmadığım bilgisayarıma format atma kararı verdikten sonra gerekli geliştirme ortamını tekrar kurmam gerekti. Bu süreçte Docker & WSL2 entegrasyonunu ayarlarken neden bunu makaleye dökmüyorum diye kendi kendime sordum. Sonrasında gece vakti bilgilerim dahilinde bu makaleyi yazmaya karar verdim. Windows cihaz kullanıp docker'ın tepki süresinden çekinen arkadaşlar için 5-10 saniye arasında süren istek süresini 88ms'ye düşürecek işlem aşağıdaki gibidir. Makaleye gitmek için tıklayabilirsiniz
coder2 Ellerinize sağlık, güzel paylaşım olmuş. Wsl2 + devilbox kullanıyorum ve gayet memnunum, windows kullanan arkadaşlara tavsiye ederim.
EgoistDeveloper İlgnç bir şekilde benim de başıma tam tersi geldi. Geçen sene WSL2 ile birlikte Windowstaki dosyaları her istekte sıfırdan alıp öyle cevap veriyordu. İstekler 10 saniyede anca cevap verince bende Hyper-V'yi aktif ettim ve sorun çözüldü ama bu sefer de emülatörleri açamadım. Eğer Microsoft o sorunu çözmüşse bir kere daha şans vereyim 👍
fthyuksel EgoistDeveloper Büyük ihtimalle proje dosyalarını windows'un dosya sisteminde tutmuşsunuz. Eğer öyle yaparsanız hiçbir esprisi kalmıyor zaten. Proje dosyalarını linux dosya sistemine taşıyarak yaparsanız inanılmaz bir performans veriyor. Kesinlikle tavsiye ederim.