Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Merhabalar sayın arkadaşlar;

Büyük bir projede (eğer tek dil kullanılacaksa "Php için söylüyorum") Laravel ilerleyen zamanlarda pişmanlık duymamıza sebep olabilir mi?

Go, Python, C#, Java, Js'e kıyasla Php daha basitmiş gibi (göreceli olabilir) görüldüğü için.

Acaba Php ilerde kendine, bu diller seviyesinde popülerlik katar mı?

Sorumun çıkış noktası şu; Yeni bir Crm'e başlıyoruz, ama ekipteki bazı arkadaşlar Php(Laravel)' e güvenmediklerini ve kurumsal anlamda dezavantajlı olacağını söylüyorlar.

Saygılarımla...

Hüsnü kuruntu başka birşey değil.
    Sebepte Taylor oywellin tek adam olduğu ve sürekli birşeyleri değiştirdiği.eskidendi o artık öyle bir şey yok.kaldi ki majör değişiklikte zaten eski versiyonlama bütün dillerin bütün frameworkleri etkilenir.bu çok doğal birşey.

Mesele dil yada framework değil.altina basa basa 1000 lerce kez soylemisimdir bunu.mesele business ve geliştirici qualifikasyonu...

İsterseniz dünyanın en iyi dilini kullanın (yok öyle bir dil ayrı) bu dediklerim zayıfsa app coptur.

Laravelin gücüne gelirsek.
    Bütün uygulamalarımızda kullanıyoruz.
    Hiç bir sorun yaşamıyoruz.tabiki teknolojik destekleri kullanarak(load balancer vs..) o yüzden laravel zayıf değil.gelistiricinin bilgisi zayıf olduğu için bu tür sorunlar çıkıyor ortaya

hakanylmz PHP çok sağlam bir dil eğer yapacağınız uygulamanın atıyorum facebooktan daha büyük olduğunu düşünüyorsanız bu tip bir soru sormanız gayet normal.
    Buradan PHP ile yapılmış bazı sitelere bakabiliriniz. PHP'yi 20+ yıldan beri tanıyorum ve PHP kadar sadık ve optimize bir dil daha tanımıyorum 🙂
    Laravel konusuna gelince PHP'nin en güçlü framework'u. Eğer geliştirici ekip sağlam bir kurgu mantıklı sorgular yapmazda PHP'den 1000 kat performanslı bir dil kullansanız dahi nafile bence. Ben kendim şahsen 2 büyük firmada kullanılan ERP sistemi geliştirdim hiç pişman değilim laravel 5 ile geliştirdiğim bu projeleri çok rahat bir şekilde 8'e aktardım.
    Laravel'e pişmanlık diyen kişilerin kaç proje geliştirdiklerini sorun ve size geliştirdikleri pişman oldukları uygulamaları gösterinler eğer sorunuzun karşılığı yoksa kuruntudan vazgeçebilirsiniz.

Saygılarımla

ozaman ben bi inşaat küreği alıp ağızlarına vurayım 😀

2 ay sonra
      • [silindi]

hakanylmz Büyük bir projede Laravel ilerleyen zamanlarda pişmanlık duymanıza sebep olabilir. PHP basit değil JavaScript ondan da basit ve daha esnek.

PHP koltuğu JavaScript'e kaptıralı çok zaman geçti. Bundan sonra da pek popüler olacağını düşünmüyorum.

Yeni bir CRM'e başlayacaksanız PHP dezavantajlı olur.

Hem PHP yazıp hem JavaScript mi yazacaksınız üst üste. Düzgün bir stack bulun JavaScript tercih eden bir çatı ile ilerleyin bence.

Merhaba,
      PHP dilini küçümsemek bana göre eğitim sisteminin hatası. Okullarda çoğunlukla Windows tabanlı yazılım kullanımı teşvik ediliyor. Laravel konusundaki olumsuz düşüncelerin sebebi ise kişinin yazılım konusunda ya bilgisi zayıf yada kendine güveni yok. Günümüzde bankalar hariç hangi sistemin arkasına bakarsanız yerli veya yabancı php göreceksiniz.