Kevin-Mitnick Merhabalar bir algoritmada takılmış durumdayım . Bir sözlük yazmaya çalışıyorum amacı css terimlerinin türkçe karşılığı ve örnek bir kod . Anasayfada ingiliz alfabesine göre bütün hafleri dönüp bu harflere basıldığında baş harfine göre içerik getirmem gerekiyor.Bunun için helper mı yazmam gerekiyor nasıl bir yol izlemem gerekiyor bilemedim siz nasıl bir yol izlerdiniz ? For ile dönüp bütün harfleri baş harflerini alıp gerekli tabloda like yapabilirim ama doğru olsa bile inanılmaz uzun bir işlem gibi geliyor.
sineld foreach(range('a', 'z') as $c){ echo $c . ' '; } Bu kod parçacığı ile A’dan Z’ye yazdırabilirsiniz.
Kevin-Mitnick @sineld hocam cevabınız için teşşekürler. Ama bunu yaptım fakat buna link verip her linke ait verileri getirmeyi en kısa yoldan nasıl yapabilirim acaba ? @mgsmus şöyle hocam söylediğim yoldan daha kısa bir yol var mıdır diye düşünüyorum . 30 harfi döndürüp link vermek.
mgsmus Kevin-Mitnick Harflere tıklamadan, arama yaptırıp gelen sonuçları harflere göre gruplayabilirsiniz ya da linkleri A-D, E-H gibi her biri 4 harf içerecek şeklinde 6 link halinde sunabilirsiniz.
sineld Bütün harfleri içeren Türkçe bir dizi yapıp, bunu for vya foreach ile dönerek her birine bağlantı da verebilirsiniz. Türkçe'ye has bazı harfler olduğu için en temiz yol dizi olur sanırım.