Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Forum da belki beni tanıyanlar vardır uzun bir süreden beri laravel de kendimi geliştirmek için tek başıma çabalıyorum uğraşıyorum sürekli. Forum yöneticilerinden Mustafa abi her zaman destek oluyor yanlışlarım da doğru yol göstermek için. Ama bu kadar uğraşa çabalamaya rağmen İş ilanlarına başvuruyoruz mail atın size döneceğiz diyorlar mail atıyoruz günler aylar geçiyor geri dönüş yok. Facebook da özel mesaj ile konuşuyoruz durduk yere yazmayı kesiyorlar.

Freelance desek zaten onu da bulamıyorum. Kendini geliştirmiş 5 6 yıl tecrübe sahibi kişiler istiyorlar. Fakat bu tecrübeyi ev de oturarak edinmek mümkün olmadığı görüşündeyim bir yere kadar geliştirmek kendini yani. Büyük projeler de yer almadıktan sonra takım çalışması yeteneğini kazanamadıktan sonra bir insan kendini nasıl geliştirebilir ki ?

Asıl konuya gelecek olursam. Bir şirkete başvuracaksak neler yapmamız gerekiyor geri dönüş alabilmemiz için. Asgari ücretin bile aşağısını kabul etmemize rağmen kimse değerlendirmiyor. Gerçekten artık bu duruma şaşırmaktan başka bir şey yapamıyorum.

Kestirme cevabı söyliyim ; Yeniyim demeyin junior um demeyin.
Uzun cevabını söyliyim; Türkiyede şirketlerin büyük bir çoğunluğu yabancı şirket.Yabancı ve start up şirketler büyüme endeksli oldukları için direkt junior yazılımcı ile zaman harcamak istemiyolar.Bunların istisnaları elbet var tabi.
Türk şirketlere gelirsek; Maalesef ayakta durmak için çabalıyolar.O yüzden türk şirketlere cv nizi yollamayın çunku cogu geri dönmez.Yine istisnaları var tabiki.Ben uzun yıllar yabancı şirketlerde çalıştığım için genelde biz junior yazılımcıların gelişimine katkı yapıyoruz ama her dönem olmuyor.Haliyle bu bazda düşünürseniz.Biraz sabır ve beklemeniz gerekecek.Ve sürekli ilan kovalamaya devam edin derim size.

Ancak bu sürecte kendinizi de sürekli geliştirin ki; junior statusunden çıkmaya bakın.
Ben laravel ile bir uygulama geliştirebilirim diyebilin kendinize.
Takım çalışması bizim ülkemizde ütopya.Adı var kendi yok.İnanın bana.
Uygulamalar tel tel dökülüyor bir çok şirkette.Ne takımı allanızı severseniz.
Bir çok şirket bugfix için developer alıyor.

Neyse yazar dururum bu konu ile ilgili...

deathisonitsway Anlıyorum Teşekkür ederim. İyi kötü laravel de tek proje geliştirebilecek seviyeye geldiğimi düşünüyorum şuan için. Tabi kod optimizasyonu daha verimli kod kullanımı için daha çok zaman alacaktır bu sürede bir işe girebilsem fena olmayacak da işte sizin de dediğiniz gibi Biraz zor gibi duruyor.

koti42
      Yabancı startuplara saldırın.Kurumsal size meslek adına bir şey vermez.
      Onlar işi yapmanı isterler sadece.Vizyon yoktur.Cok azdır.

Zor bir dönemdesiniz ama sabırlı olun.Amerikalılar çok kullanır bunu.Trust yourself and be patient.
      ve ingilizcenizi geliştirin.Dediğim gibi ülke yabancı şirketlerle ayakta.Onlarla iletisim kurabilmeniz gerekiyor.
      Bu yüzden en elzem şey ingilizcedir.

koti42
        B1 yeterli gibi duruyor.Mesele iletişimdir.iletişim kurabiliyorsan problem yok.
        İyi yada kötü anlayabiliyor ve konusabiliyor olman gerek.Salla grameri karıştır anasını satayım cümleleri anlatmak istediğini anlıyolar zaten.Mesele bu.Teknik ingilizce zaten mesleki olarak şart.Teknik dokuman okuyoruz sonucta.
        İster istemez de gelişiyor zaten o.

Github reponuza surekli bir şeyler katın.

deathisonitsway Şuanda onun için büyük bir çaba sarf ediyorum umarım yeterli düzeye ulaştırabilirim repolarımı

Benim size tavsiyem.Kariyer.neti unutun oradan başvuru yapmayın.
          Linkedin kullanın ve oradaki ilanları kovalayın.Mutlaka geri dönüş alırsınız
          Forumdaki paylasımlarınızı gordugumde.İyi bir geliştirici olabileceğinizi (yada olduğunuzu) düşünüyorum.
          Onemli olan bir şeyi çok iyi yapmaya çalışın.Bir şey de iyi olun yani.Her dili yada herşeyi insanoğlu zaten bilemez.

Github reponuzu paylaşırsanızı sevinirim.
          Takip edeyim.

İngilizcenizi geliştirin, bütün aygıtlarınızı (cep telefonu, tablet, bilgisayar vs. İngilice kullanın)
            Git öğrenin
            PHP / Laravel üstüne çalışmalar yapın. Mümkünse bunları Github reponuzda public olarak tutun.
            Sürekli olarak kendinizi geliştirin.

sineld Şimdiden itibaren repolarımı Git'e yükleyip açık yapmaya başlıyorum sinan abi

koti42
              Oldukça bariz hatalarınız var kodlarınız da.
              Bunları düzeltmeniz gerekiyor.save() methodu için burada defalarca konustuk.Yazıldı bunlar.
              Save() methodu booelan bir değer döndürür 0 döndürürse başarısız bir güncelleme işlemidir.Siz başarılı/başarısız kontrolü yapmadan betiği devam ettiren işlemler yapıyorsunuz.

Pr atsam en az 10 tane pr atardım.
              Ama kendinizi geliştirmekte olduğunuzu düşündüğümde bunlar çok doğal şeyler.
              Türkce kullanmayın geliştirmelerinizde.
              İdea. dizini repoya gitmez...

deathisonitsway Bunları dikkate alacağım daha önce github'ı pek kullanmamıştım 1 2 aydır laravel'i de geliştirince kafama göre bir git'e yükleme işi olmuştu. Şimdi daha dikkatli olacağım bunlar için

deathisonitsway Hocam birde ben bu .idea klasörü hakkında pek bir bilgi sahibi değilim tam olarak bu klasör'ün işlevi nedir

koti42
                    Bu sizin bilgisayarınızın IntelliJ ile alakalı dosyaları barındırır.
                    Bir başkasınla zırnık ilgisi yoktur bu dizinin.O yüzden yapacağınız şey şu

.gitignore dosyasına
                    .idea/

ekleyin ve
                    terminalinizde

git rm -rf --cached .idea/

yazıp tekrar push atın uzak reponuza.

Hocam git'i sürekli ama sürekli kullanın her geliştirdiğinizi atın oraya.Reddit kullanıyormusunuz bilmiyorum ama çok güzel sublar var programlama adına orada mesela gidin bir app geliştirin çok gelişmiş bir şey olmasına gerek yok reddite laravel sub'ına ben böyle bir app yaptım yorumlarınız neler (tabii tamamen ing) yazın ve github linki atın post olarak hem çok güzel geri dönüşler alırsınız hem repolarınızın yıldızı artar moral olur hemde ingilizce yazışır geliştirirsiniz.

Birde Laravel'e bir dilmiş gibi bakmayın bu bir framework her şeyi PHP ile yazıyoruz yani demek istedigim sey @deathisonitsway 'in profilinde yazan

Laravel does not save you. Php knowledge only save you. Do not become a Laravel programmer, just the opposite,become php developer.

Şu yazı çook önemli... Bu şekilde geliştirin kendinizi ilerde bir iş bulursanız Laravel çerçevesi dışına çıktığınızda ben Laravelsiz yapamıyorum durumuna dusmeyin.

Github profiliniz için özenin mesela projelerinizde read.me kısmını özenlice yazın bir kişi senin reponu cloneladığı zaman localinde nasıl çalıştırıcak mesela ? Bunları düşünün bunlar çok ayırt edici şeyler oluyormuş işe alım sürecinde.Suanda basvuru yaparken isveren kisi sizin profilinze girdiginde bir repoya baktiginda sizin read.me kısmında proje neye yarıyor ozellikleri neler ? ben senin yaptıgın projeyi clonelasam nasıl kuracagım localime nasıl ayaga kaldiracagim ? Gibi sorulara yanıt vericek sekilde bir read.me hazırlarsanız neyi yapabildiginizi cok daha etkili gosterebilirsiniz hocam bu dediklerim reponuzu inceleyen kisinin sizin hakkınıdaki dusuncelerini cok etkiler.

Ben kendimden örnek vereyim size pc muh okuyorum ve bu sene 2.sınıf stajımı yaptım.Staj sonrasın da şirketten 3.sınıfta hem okuyup hem calisma icin is teklifi aldım.Nedenide şu :mesela Sirket PHP ile geliştirme yapıyor ama Laravel kullanmıyordu fakat olaya

Laravel does not save you. Php knowledge only save you. Do not become a Laravel programmer, just the opposite,become php developer.

Mottosuyla yaklastigim ve yukarıda yazanları kendim icinde uygulamaya calistigim icin adamlarin projelerinde bir stajyere gore daha fazla katkı saglayabildim ve 20 yasinda ilk is teklifini almıs oldum.
                      Yeri geldi CSS yazdım yeri geldi JS yazdım hepsinden birazda olsa bilmeniz gerekiyormuş tecrübe ettigim sey o oldu sadece bir dil ile olmuyor.

Sizde bu dediklerime dikkat ederseniz cok daha iyi olur sizin icin bence.En azından benim icin oyle oldu yani 😀

Umarım istediğiniz gibi bir iş bulursunuz, yolunuz açık olsun.

ilhan_ersoy teşekkür ediyorum güzel kardeşim görüşün benim için çok değerli