Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?
  • GenelKonu Dışı
  • Ticari kimlik olmadan online (subscription based) ödeme nasıl alabilirim?

Merhabalar,

Sorum ne programlama ile ilgili nede laravel ile ilgili aslında ama baya zamandır kafamı kurcalayan bir konu oldu bu.

Son zamanlarda aklıma bir kaç saas projesi fikri geldi fakat bu sistemlerde ödeme nasıl alabilirim yada aylık yıllık üyelik sistemlerini nasıl yaptırabilirim sorusu kafama takıldı dediğim gibi programlama açısından sormuyorum

Türkiye şartlarında iyzico paytr vs gibi bir çok sistem mevcut bunun farkındayım fakat
Ticari bir kimliğim olmadan (şahıs şirketi dahil) bu sistemleri kullanmam ve bahsettiğim gibi aylık ödeme sistemi çıkartmam mümkün mü yada sizlerin bu iş için bana tavsiye edebileceğiniz bir yöntem var mı?

İlginiz için şimdiden teşekkürler, İyi çalışmalar dilerim.

akcan Kısıtlı bilgimle anlatmaya çalışayım. Sorun ödeme yapan tarafta. Ödeme yapan taraf bunu kendi muhasebesinde ödeme olarak göstermek istiyorsa karşı tarafa fatura ya da irsaliye gibi fatura yerine geçen resmi bir evrak vermeniz gerekir. Bu da sizin vergi mükellefi olmanız demek, Maliye Bakanlığının devreye girmesi demek.

Resmi evrak gerektirmeyen para transferleri ve ürün satışı için ise (harçlık gibi ya da kendi saatinizi satmanız gibi) nasıl bir yol izlenir bilmiyorum. Mübadele kanunu vs var. Buna en iyi bir avukat ve müşavir cevap verebilir.

Türkiye'deki vergi düzeni; gönüllü beyan sistemi üzerine kurulu.
    Ne yapıyor olursanız yapın, bir kazanç elde ediliyorsa yasalara göre bunun vergisini vermek gerekir. (Hizmetin şekli SAAS da olsa, youtuber fenomenliği ya da tiktok organizması bile olsa)

Vergiyi beyan etmenin en kolay yolu şirket kurmak. Şahıs şirketi kurabilirsiniz. Yaş 29'dan küçükse yıllık 75bine kadar muafiyetler var. Yani 75bine kadar vergi ödemezsiniz.

Şahıs şirketi açmak zor bir şey değildir, masraflar ve diğer konuları için bir Muhasebeci ile konuşmak doğru olur.

Öncelikle ilginiz için tekrar teşekkür ederim.

Maalesef 29 Yaş durumundan yararlanma imkanım kalmadı artık 🙂

Amaç vergisiz veya kaçak köçek para kazanmak değil de.

Misal aylık 5 -10 TL gibi çüzzi rakamlara üyelik satışı yapıldığını düşünün hadi 100 kişi bu hizmetten yararlansın.
    Bu senaryoda ödenecek rakamlar aldığımız hizmet bedellerinden fazla vergi olarak dönüyor 🙂

Benim sormak istediğim misal (Firma örnektir) Iyzico zaten aldığım ödemelerden vergi tutarını ve kendi komisyonunu benden otomatik kesse bu vesileyle ben bu durumda mükellef olmaktan muaf olabilirim belki diye düşünmüştüm.
    Yurt dışında buna benzer örnek hizmetleri görebiliyoruz.

Biraz araştırma yaptım sanırım internette mükellef.co diye bir yer ile karşılaştım muhtemelen bu şekilde çözüme ulaşacağız.

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
    Bilgisi / tecrübesi olan arkadaşlarda bilgilendirebilirse memnun olurum.