Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Merhabalar ,

elimde ortalama 15-20 sütundan oluşan ve çoğunluğunu varchar veri tipinin oluşturduğu bir veri tabanı tablosu var. Bu tabloda her bir kullanıcının ortalama 500 ila 3000 satır verisinin olacağını düşünüyorum. ve diyelim ki kullanıcı sayım da 50 ila 500 arasında

Şimdi ben bu sütunları vue js ile yaptığım bir data table içerisine çekiyorum. data table in özelliği şu , her bir sütuna göre sıralanabilir ve her bir sütunun kendisine ait search box ı var.

ben ihtiyacım olan verileri çekip bir diziye aktarıyorum ve bu dizideki elemanları da döngüye sokup tabloda gösteriyorum.

searchbox ya da sıralama yapacağım da ise artık veri tabanına yeni sorgu yollamak yerine her şeyi javascript ile hallediyorum.

Lakin , böyle mi yapmalıyım ? sonuçta adamın 3000 verisi varsa bunu tek sayfada göstermiyorum. Çektiğim verileri sayfalandırıyorum. (verilerin hepsini çekip yine javascript ile sayfalandırıyorum)

3000 veri çekmek bir zaman kaybı yaratır diye düşünüyorum. Ama diğer taraftan tüm verileri çekmezsem searchbox ve sıralama işlemlerinde her olay için yeni bir sorgu yollamam gerekecek.

Sizce hangisini yapmam daha doğru olur ?

Sürekli sorgu yollamak mı sistemi daha çok yorar yoksa tek seferde çekilen 500-3000 arası veri mi ?

hem mysql hem de redis için ayrı ayrı soruyorum aslında.