Merhabalar, deneyimleyenler oldumu acaba diye merak ettiğim için soruyorum. Macbook Pro mu değiştirmek istiyorum ama Macbook Air yeterli olur mu? Yoksa illa Macbook pro mu almak lazım sadece fan yok sanırım macbook air de? PHPStrom vesaire açınca ısınır ise bilgisayar yavaşlıyor mu?
Macbook Air M1 mi? Macbook Pro M1 mi?
- Düzenlendi
Leon Merhaba, ben Allah'ın izni ile macbook air m1 aldım 8 cpu 7gpu 16gb ram 512gb ssd'li model ilk macbook'um olduğu için pro ile kıyaslama yapamam ama phpstorm index'leme kısmında sıcaklık ölçer ile 70 80 dereceye gelmişti ama kasa daha ısınmadan indexleme bittiği için çok bir fark olmadı. onun dışında native oyun felan oynarsan yanıyo makine.
Oyun için geforce now tadından yenmiyor
Edit : 1 https://laravel.gen.tr/d/5027-yeni-macbook-airler-hk bu linktede konuşmuştuk.
- Düzenlendi
Leon Şu anki PC'm
-MacBook Pro (16-inch, 2019)
-2,3 GHz 8 Çekirdekli Intel Core i9
-16 GB 2667 MHz DDR4
-AMD Radeon Pro 5500M 4 GB
Ama şunu söylim ikinci ekran takılıyken bazen cihaz çok ısınıyor öyleki bileklerim ve kollarım terliyor.
Muhtemelen bir sonraki PC 16" M1X falan alırım herşeye rağmen Mac başka bence...
Ayrıca bazen aylarca PC deki çalışma uygulamalarımı hiç kapatmıyorum. VScode 5 aydır açık galiba
Isınıyor ise pro almak daha mantıklı, keza 100lerce chrome penceresi açık. Monitöre bağlı, kapak kapalı sadece monitör üzerinde kullanıyorum, hatta hiç pilde kullanmadığım için pilim ölmüş Aleti birine satıp yenisini alayım en iyisi gitti 15k₺.
Air almayın. Net. Isınırsınız.
M1 aşırı kısıtlayıcı. Macos dışında bir OS çalıştırsan bile düzgün çalışmaz. Ben bu yüzden M1 almazdım. Ben alacaksam bile Linux için resmi driver vermelerini beklerdim.
@redux Air'de fan yok, pro'da var. Bu yüzden bariz ısınma farkı var.
Pro'da ekran parlaklığı da daha yüksek. Air yazılımcıya uygun değil daha böyle plazada çalışan beyaz yakalıya hitap eder, açıp mailini okur, wordde proje hazırlar, power pointte sunum yapar, facebookta gezer falan o adam için ideal.
Ama bizim için yetmez. Bazen 3-4 tane ağır programı çalıştırıyoruz aynı anda. Bizi üzmemesi lazım. Pro ısınmıyor mu dersen, o da çok ısınıyor ben pro kullanıyorum harici monitör bağlayınca falan özellikle çok ısınıyor. Ama aynı senaryoda Air sana istek parça gönderiyor: https://www.youtube.com/watch?v=p5QepsqnLwo
@efectn e katılmıyorum. M1 Apple ekosistemi için geliştirilmiş bir işlemci, macos dışında bir işletim sistemini macbook ta kullanmak zaten çok akıllıca bir yaklaşım değil bence. Macbook'u macbook yapan işletim sistemidir. Daha iyi tasarımlar asus'ta, huawei'de var, lenovoda var. Apple'ın tek olayı tasarım değil. Bu yüzden Macos kullanılmayacaksa zaten macbook almak direk yanlış M1 ile alakası yok, ha M1 ha intel sonuçta cihaz macbook.
- Düzenlendi
Herkese teşekkür ederim. Biraz daha az para harcayarak, parayı başka yerde ezebilir miyim? Fikri oluşmuştu. Bu fikir şu an tamamen duman oldu uçtu gitti. Hoş hayali bile güzeldi . efectn MacOS candır. MacOS 6 yıldır hayatımda ve iyikide hayatıma girdi, keşke daha önce girseymiş. En son macbook pro'mu sanırım geçen sene restart etmiştim
Kapağını kapat 5 ay sonra aç aaa pil bitmemiş
. Linux işletim sistemi çokta kullanılabilir değil. 24 yıldır sadece sunucularda kullanıyorum.