Arkadaşlar merhaba , laravel de roller ve izinler için Authorization ve yine laravel de kullanabileceğimiz spatie gibi alanlar mevcut. Özellikle Spatie'yi biraz inceledim ve burada rollere izinler ya da izinlere roller yazabiliyoruz. Ancak burada şöyle bir durum oluşuyor ,
Diyelimki bir blog siteniz var ve burada farklı farklı roller mevcut.. Örneğin yazarlar , moderatörler vs. ve siz burda yazarlara bir yetki tanımlaması yaptığınız zaman bu tüm yazarlar için aynı olacaktır.
Ben ise her bir yazar için her bir alanı özelleştirerek yetkilendirmek istiyorum.. Örneğin A isimli yazar x,y,z işlerini yaparken a,b,c işlerini yapamasın B isimli yazar ise sadece y ve a işlemlerini yapabilsin gibi yetkileri site sahibinin ya da Adminin dağıtabileceği bir sistem yapmak istiyorum. Daha önce bu şekilde bir çalışmam oldu ancak içime çok da sinmeyen bir şekilde yaptım ,
users tablosu içerisinde her bir alan için tek tek sütun oluşturdum. (yaklaşık 30 tane oldu) ve bu alanları 1 ve 0 olacak şekilde doldurulmasını sağladım. Başlangıçta varsayılan olarak gelen değerler var ancak sonrasında admin her bir kullanıcı için bu yetkileri düzenleyebilir. Buradaki sakınca ise users tablosunun sütun sayısının 50 lere çıkması oldu.
Siz bu tarz yetkilendirme işlemlerini nasıl yapıyorsunuz ? Ya da benim gittiğim yol doğru mu ? Şimdiden teşekkür ederim.