Laravel Türkiye Forumları
Yükleniyor...
Bu site en iyi modern tarayıcılarda Javascript etkinken görüntülenir.
Sayfayı tamamen yüklerken bir şeyler ters gitti.
Auth sınıfı
necronomicon
Laravel yeni başlayanlardanım. Laravelide öğrenmek için elimde olan c# mvc yazmayıp laravel başlamak istedim. Herşey güzel giderken karşıma auth sınıfı çıktı benim oluşturduğum user veritablosunu bir türlü sevdiremedim.ben password yerine "xpass" kullanmak istiyorum ama kullanamazsın diyor, bir şekilde auth un password u override yapıp mutlu mesut olurum diyorum onada müsade ettirmiyor. Auth bana ben auth a bakıyorum. Diğer extension auth sonıflarını inceledim aynı kapıya çıkıyor. Güzel framework yapıyorsun password ü niye static yapıyorsun neden override edilemiyor, neden "password" yerine "xpass" kullanamıyorum veri tablosunda, bir yöntemi var mı bunun ?
necronomicon
sanırım bu soruyu benden başka kimse sormamış , auth sınıfında dışında başka bir auth tabloyu neden kullanamıyorum?. Anladığım kadarıyla herkes standart bir user table kullanıyor , bu benim nezdimde büyük bir açıktır. Bir framework yapabilirsin ama auth sınıfında auth olmak için şu field ile ve şu field standartı zorun olmak zorunluluğu olmaması gerekir varsa override edilmeli. Laravel bu konuda beni hayal kırıklığına uğrattı. Yabancı sitelerde konuyu "Different name fields user table? (Auth) in laravel " arattığımda kimser bir cevap veremiyor herkes laravel in auth dökümanlarında ki auth örneğini veriyor hatta konu github dada konuşmasına baktığımda taylor otwell geçiştirici cevap vererek konuyu kapatır bu ayrıca bende bir şüphe uyandırdı.
xsearch
Bu konu ile ilgili açıklama başka bir konuda mevcut
https://laravel.gen.tr/d/418/6
xsearch
Laravel hash için md5 kullanmıyor. bunun yerine password_hash doğrulamak içinde password_verify fonksiyonlarını kullanıyor.
Login olurken parola alanı veritabanından sorgulanmıyor. bunun yerine parola hariç bilgilerle kullanıcı bilgisi sorgulanıp, kullanıcı modelindeki getAuthPassword() metodu ile parola alınarak password_verify fonksiyonuna sokuluyor.
Yani bahsi geçtiği gibi zorunlu olarak veritabanında alan belirtmek zorunda değilsiniz.
attempt için kullanılan dizide parolanın sorguya sokulmaması için sabit "password" keyi kullanılmış. Çok zararlı olacağını düşünmüyorum. Veritabanını istediğiniz gibi donatmakta özgürsünüz.
Laravel Türkiye Forumları, ücretsiz forum uygulaması
Flarum
ile yapılmıştır.