Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

3 yıla yakın süredir laravel dahil birsürü teknoloji öğrendim ve kullandım ama hiçbirinde uzman değilim. Artık birine odaklanmak istiyorum. PHP nin ömrü çok kalmadı deniyordu fakat php 8in phpyi çok ilerlettiğini düşünüyorum. Keza laravel de gerçekten çok gelişmiş bir framework. Ama benim düşünmemle olmuyor tabi 😁 Sizce bundan 10 yıl sonra laravel ve php hala kullanılıyor olur mu? Saf php kullanılmayı bırakılsa da laravel popülerliğini sürdürür mü? Ve neyde uzmanlaşacağıma nasıl karar vereceğime dair bir şey söylemek isteyen var mı 😂

Şehir efsaneleri hepsi.Bundan 10 yıl önce de aynı şeyler söyleniyordu.Hatta php is dead diye sloganlar bile atılıyordu.Hala atılıyordur ama php aldı başını gitti.8 küsürlerde su an ve tam bir obje yapısına konumlandı diyebiliriz.
    Php 10 yıl sonrada kendini geliştirecektir.Web deniyorsa php her zaman söz sahibi olacaktır.Php web dahilindedir unutmayın.webin dısına cıkarsanız php yoktur.

Dünyadaki web sitelerinin %40 ı wordpress olduğu sürece PHP nin ölme şansı yok. 😃
    Ama laravel i bilmem. Dil ölmez ama framework ölebilir. PHP yi çok iyi biliyorsanız Laravel i zaten bilirsiniz. Laravel gider Karavel gelir o da çok değişik olmaz sonuçta PHP yani. Siz PHP yi çok iyi öğrenin, gerisi akar gider.

MrNeo Siz bukalemun gibi yazılımcı olun.

MrNeo ben şöyle seçim yapıyorum. backend mi seviyorum ? frontend mi ? tabi ki backend. Burada bir anadil seçmek gerek. Bunu ben php olarak seçtim. daha sonra kendine alt diller belirlemen gerekli bunlarda uzman olmasanda teknik bilgi sahibi olmak gerekiyor diye düşünüyorum. onları da ben node ve python olarak yürüyorum. arada motive kaybettiğimde diğerine geçip orada yeni şey kovalıyorum.

MuratCanKuru
        Evet web işi yapıyorsanız php
        evet web işi yapıyorsanız laravel.

Başka platforma da geçebilirsiniz ancak web işini ben laravelle yazarım.