triposi
Merhabalar, boş vaktimi PHP öğrenerek geçirmeye karar verdim fakat nereden başlayacağımı bir türlü bilemiyorum. Sürekli yenilikleri takip ederim. (genel olarak html5 ve css3) Bugün Laravel'i araştırırken tamamı ile Türkçe bir kaynak sitesi gördüm ki öncelikle bunun için (her ne kadar şu anda kullanamasam da) teşekkür ediyorum. CSS bilgim olduğu için Bootstrap veya Semantic UI'i öğrenmek oldukça kolay geldi, PHP ile ilgili bilgim çok temel ve geliştirmeyi düşünüyorum. PHP bilgimin temel olmasından dolayı Laravel ile PHP öğrenmek mümkün müdür? Şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar.
Aristona
Hayır. PHP'in temelini almadan Laravel kullanmak kafa karıştırır.
PHP temelini alıp basit uygulamalar geliştirmeye çalışın. Belli bir seviyeye geldiğinizde OOP'in temellerini alın ve daha sonra Laravel'e geçin.
Laravel çok üst düzey şeyler kullandığı için (Facedeler, Closureler, callStatic vb.) birşeyleri yaparsınız ama nasıl çalıştığını anlayamazsınız.
zafer
Merhaba,
Peki ASP.NET MVC ile çalışmış, PHP dilini bilen (kavramsal olarak) ancak hiç proje geliştirmemiş, smarty ile yüzelsel bir tanışıklığı olmuş birisine, laravel ile devam konusunda ne derisiniz?
xsearch
Bazen birisine yüzmeyi öğretmenin en iyi yolu onu denize atmaktır.
Başlamadan önce PSR kodlama standartlarına bir göz atarsanız işiniz daha kolaylaşır.
Ben devam etmenizi öneririm.
iozguradem
Şahsi kanaatim temel php dediğimiz kısmı bile bir kenara atarak doğrudan Class yapılarıyla işe başlanabileceği. Ardından Laravel ile de devam edilebilir. Laravel dökümantasyonları oldukça iyi ki işin temeli dediğimiz PHP bence Laravel'e göre dağa dağınık. Temel syntax 2-3 gün de öğrenilebilir netice itibari ile.