Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Merhaba,IDE olarak PHPStorm kullanıyorum.Bazen 'deneme.com' gibi bir yapı 'deneme . com' gibi bir yapıya dönüşüyor.Yani noktanın sağına ve soluna birer boşluk bırakılıyor.Bu dediklerim '/' gibi karakterler içinde geçerli.Muhtemelen farklı bir tuş kombinasyonuna basıyorum.Buda saçma hatalara sebep oluyor tekrar düzeltmem gerekiyor.Bir fikri olan var mı acaba?

Uzun zamandır Phpstork ile harşır neşirdim, son birkaç aydır alternatifsiz kullanıyorum; günün büyük bölümü olunla geçiyor, hiçbir şekilde böyle bir hata ile karşılaşmadım. Bilen varsa yazsın, merak ettim.

Kaldırıp baştan yüklemeyi denediniz mi?

• hcan bunu yanıtladı.

sineld Hayır hocam tekrardan ayar yapmakla vs uğraşmayayım diye denemedim.Belki sildiğimde ayarları local'den çekiyo olabilir.Müsait bir zaman deneyeyim.

Bazen oluyor demişsiniz. Ayar veya plugin gibi durumlarda her zaman olur. Bazen olması tuhaf geldi.

Herhangi bir plugin yükledikten sonra bu şekilde olmuş olabilir. Bu durum çıkmadan önce yüklediğiniz plugin leri disable ederek deneyin isterseniz.

Birde bu boşluklar tam anlamıyla boş karakter mi yoksa sadece aradaki boşluk daha büyük gösteriliyor diye mi öyle görünüyor diye bir kontrol etmenizi tavsiye ederim. Mesela nokta dan önce silme veya noktadan sonra delete tuşuna basınca boşluk mu siliniyor yoksa sonraki karakter mi ? Eğer boşluk değiş sonrası karakter siliniyorsa code style kısmında bununla ilgili white space gibi bir ayarlama olabilir.

• hcan bunu yanıtladı.
    • hcan bunu beğendi.

coder2 Bakıcam hocam teşekkür ediyorum.

Phpstorm'un ayarlarını dışarı aktarıp daha sonra tekrar içeri çekebiliyorsunuz, bu en sevdiğim özelliklerinden biridir.