Merhabalar,
Udemy tarzı online eğitim platformu geliştiriyorum. Sorunum şöyle ki:
Kullanıcı bir kursu açtı ve veri tabanından en son hangi videoya bakılmış ise o video açıldı. Kursun diğer tüm bölümleri ve bölümlere ait videolar da sağ taraftaki panelde listelendi.
Buraya kadar problem yok, her şey güzel bir şekilde çalışıyor.
Kullanıcı listeden başka bir video seçtiği zaman haliyle bir bekleme sürecine girilecek, bekleme animasyonları çıkacak ve tüm işlemler tamamlandığında bekleme animasyonları duracak. Video otomatik olarak oynatılacak.
Fakat HerokuApp'te başka bir video seçtiğim zaman video hemen değişmiyor. Biraz bekliyor, daha sonra değişiyor.
Ama videoyu seçtiğim an video dışında her şey hemen değişiyor. (video başlığı vs.).
Video her değiştirildiğinde veri tabanına sorgu yapılıyor. Bu videoda en son nerede kalmış diye. Bu sorunun veritabanı gecikmesinden dolayı olduğunu düşündüm. (Projenin HerokuApp versiyonunda db4free.net kullandım.).
Bu seferde .then()
kullanarak database işlemi bittikten sonra animasyonları durdur ve videoyu göster dedim.
Ne yazık ki çözüm olmadı. Tarayıcının 'Network' kısmında veritabanı işleminin hızlı bir şekilde bittiğini gördüm. Zaten .then()
kodunun içerisine console.log()
yazmıştım. Bu sayede kodun ne zaman çalıştığını anlayabiliyordum.
Neyin bitmesini beklemem gerekiyor ya da neyi yanlış yapıyorum anlayamadım.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.