Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Merhaba Üstadlar,
Elimde 120 gb ssd ve pc'de kendim kullandığım 2. bir ssd var.
Sizce Linux'u ssd ye ayrı bir şekilde mi kursam ve pc her başlatıldığında ister linux a ister ise win. e geçme seçenekli vs olsun ki ben bundan pek yana değilim. 2. si ise vm ile win'e kurmak mı?
Bu arada win üzerine vm kurarsam eğer depolama alanını nasıl 120 gb lik ssd olarak seçebilirim?
@nbayramberdiyev @coder2 Hocam sizlerin aktif olduğunu görerekten etiketledim. Teşekkürer...

Eğer Windows ihtiyacınız yoksa ve genellikle development amaçlı kullanacaksanız direkt olarak makinenin SSD'si üzerinde kurmanızı tavsiye ederim. Böylece Linux becerilerinizi de geliştirmiş olursunuz.

Windows ihtiyacınız varsa ve PC'nin kaynakları da (RAM, İşlemci, vs.) yeterliyse VM ile kurabilirsiniz bence. Hatta tek tek kurulum ve konfigürasyonları sağlamak yerine Homestead veya Devilbox gibi araçlardan yararlanabilirsiniz. Bunun dışında Windows için bir de WSL2 var, onu da kullanabilirsiniz. WSL, Windows üzerinde Linux komutlarını vs. çalıştırabildiğimiz bir sanal Linux ortamı sağlamakta.

Bence windows'u silip bir linux dağıtımı kurun, Windows iyi bir işletim sistemi değil.

Disklere ayrı ayrı işletim sistemlerini kurarsanız F8 gibi başlangıç diski seçme tuşlarından biri ile açılışta istediğiniz işletim sistemini açarsınız.