İlk açtığım konuda paylaşımlı hosting üzerinde storage sorunları yaşıyordum.Oradan aldığım bilgilerle bu işin hostingle olmayacağına ikna oldum.
İlk konu.
VPS araştırmasına girdim ama aklım sürekli digitalocean da. Çünkü hem burada, hemde @sineld kendi sitesinde digitalocean a referans link vermiş. Demekki doğrusu bu diye düşündüm. Bu nedenle vps araştırmam uzun süremedi, digitalocean tarafından paylaşılan bir youtube videosuyla bir şeyler öğrenmeye çalıştım.
Youtube.
Bu videoda takıldım ilk yer şu oldu, videoda sqlite kullanılıyor ben bu güne kadar hep mysql kullandım. Mysql ile bağlantıyı nasıl yapacağımı bilmediğimden videodaki arkadaşa ayak uydurdum sqlite a geçtim. İyimi ettim kötümü bilemiyorum yorumunuzu bekliyorum.
Bu bölümüde atlayınca her şey gayet güzel bu sefer oldu derken, fotoğraf yükleme aşamasında yine takıldım. aklıma php artisan storage:link geldi hemen konsolda yazdım çalıştırdım ve düzelmedi. Zaten bi kerede bu kadar kolay olsa şaşarım. Yine bir araştırma buhranına girdim, henüz çıkamadım.
Anladığım kadarıyla digital ocean kullanacaksak sunucu ayrı, mysql ayrı, storage ayrı kısacası herşey ayrı ayrı ücretlendiriliyor. yada ben çok yanlış yoldayım.
Bazı videolarda, yazılarda yığınla işlem yapılmış, ben digitalocean apps üzerinden fazla bir bilgi girmeden projeyi yinede başlatabildim.
Sorunum şu; digital ocean da apps üzerinden laravel kurulumumu yaptım, sqlite ile db işlemide tamam. Site açılıyor, jetstream kullanıyorum. Profil fotoğrafı güncellemek istediğimde fotoğrafı seçiyorum ve save butonu disable konumuna geçiyor. save butonuna basamıyorum kalıyor öyle. Kendi yazdığım slider yüklemeye giriyorum ordada fotoğrafı seçiyorum, rules geri dönüyor image zorunludur diye. Seçtiğimi algılamıyor. Sorun ne olabilir??