Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Laravel'de MongoDB'yi Eloquent ile kullanmak ne kadar doğru bir yaklaşım ?

• riza

Seviye 6
    • Düzenlendi

coder2 Ben onu sormadım. Zaten biliyorum. Mongoyu; Model::where() gibi kullanmak ne kadar doğru ? MAntıklı mı? Onu soruyorum. Birde Relationship'lerle kullanmak ne kadar mantıklı.

Örnek :

use Jenssegers\Mongodb\Eloquent\Model;

class User extends Model
    {
        public function groups()
        {
            return $this->belongsToMany(
                Group::class, null, 'user_ids', 'group_ids'
            );
        }
    }

riza Mantıksız. İlişkisel veriye ihtiyacınız varsa RDMBS veritabanı kullanın.

• riza bunu yanıtladı.

mgsmus Hocam peki, jenssegers neden böyle bir paket yapmış o zaman? Ben bir projede noSql kullanmak durumundayım mesela. KEndi ara katmanımı yazmam gerekiyor gibi görünüyor çünkü başka örneklerde göremedim. Birde araştırdım hep herkes yabancı forumlarda ısrarla, jenssegers kullanıyorlar. Ben bunu anlayamadım açıkçası.

riza MongoDB'de tablo yok yerine collection var. Paket, model'in tablo yerine collection'ı temsil etmesini sağlamış. Bu sayede hem Eloquent hem de Query Builder özelliklerini, hepsini olmasa da, kullanmanıza olanak tanımış. Bunda sorun yok.

Mantıksız dediğim verdiğiniz örnek ile ilişki kullanacağınızı ima etmeniz. MongoDB kesinlikle ama kesinlikle klasik bir RDMBS veritabanı gibi kullanılmamalı, sonra üzülürsünüz.