Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

**Mevcut bir projeyi başka bilgisayarda nasıl açabilirim bir çok cmd komutu denedim olmuyor yardımcı olabilirmisiniz? (henüz laravel de başlangıç aşamasındayım..)**

• ErtugBoran C:\Php\laravelprojem2\project-laravelprojem2\public\storage yazıyor hata mesajında. C:\Php\laravelprojem2 içerisinde bir tane de project-laravelprojem2 klasörü mü var? Eğer öyle ise o klasörün içine girip composer install yapıp artisan serve yapmanız lazım.

1-Veritabanını oluşturup, .env veya config/database.php de ilgili yerlere yazmanız gerekiyor.
2-Tabloları migrate etmeniz gerekiyor. (php artisan migrate). Eğer seeder lerin işlenmesi gerekiyorsa --seed flag eklenecek komuta
3-Tarayıcıdan URL girerek ulaşabiliyor olmanız gerekiyor artık.

Xampp, laragon veya docker benzeri bir çalışma ortamında laravel sürümü ve projeye göre php-mysql sürümlerinin uyuştuğundan emin olmalısınız.

mevcut projenin zaten bir veri tabanı var kendi pcimde tekrar oluşturmam mı gerekiyor?

ErtugBoran Yapmak istediğinizi netleştirin. Başka bir bilgisayarda açmak derken kastettiğiniz, diğer bilgisayarda adres çubuğuna bir adres yazıp projeye oradan erişmek mi yoksa projeyi başka bir bilgisayara taşıyıp geliştirmeye oradan devam etmek mi?

mgsmus sanırım tam kendimi anlatamamışım kusura bakmayın.. Bir kaç ay önce laravel framework te bir site projesi yaptım. Bilgisayarım bozuldu ama githuptan projemi indirdim. projemi yeni bilgisayarımda açmak istiyorum yani localhostta. composer ve laravel, yükledikten sonra php artisan serve yaptığımda (proje klasöründe) cmd de hatalar alıyorum ve bu hataları çözemedim. daha kısa anlatmak gerekilirse sizin laravel projenizi ben kendim de nasıl açacağım?

Laravel sürümünüzü ve serve komutunu çalıştırdığınızda aldığınız hatayı da paylaşır mısınız ?

php artisan --version

Anladığım kadarıyla projeyi siz yapmışsınız. Geliştirme ortamında kullandıklarını tekrar kurduğunuz halde mi çalışmıyor ?

ErtugBoran Aldığınız hata mesajlarını iletebilirseniz daha rahat fikir yürütürüz.

C:\Php>cd laravelprojem2

C:\Php\laravelprojem2>php artisan --version
          PHP Fatal error: Uncaught Error: Class "Illuminate\Foundation\Application" not found in C:\Php\laravelprojem2\bootstrap\app.php:14
          Stack trace:
          #0 C:\Php\laravelprojem2\artisan(20): require_once()
          #1 {main}
          thrown in C:\Php\laravelprojem2\bootstrap\app.php on line 14

Fatal error: Uncaught Error: Class "Illuminate\Foundation\Application" not found in C:\Php\laravelprojem2\bootstrap\app.php:14
          Stack trace:
          #1 {main}

coder2 evet sürümle alakalı olabilirmi diye düşündüm projemi yaptığım zamandaki laravel kaçtı hatırlamıyorum. lakin yeni pc ime kurduğumda son sürüm laraveli kurdum bunla ilgili problem yaşıyor olabilirmiyim?

ErtugBoran Ben bir projeyi başka bir bilgisayarda açmak istesem şöyle yaparım:

1. git clone ile klon alırım
            2. composer install yaparım
            3. Veritabanı gibi gereksinimleri oluştururum
            4. .env dosyasını düzenlerim
            5. php artisan migrate yaparım

Sizde hangi aşama eksik?

mgsmus 1 yapmadım, githubtaki projemi indirdim
              2 yaptım
              3 projemde zaten veritabanı mevcut idi
              4 env dosyasını düzenlemedim neye göre düzenleyeceğimi bilmiyorum
              5 migrate yaotım

**** Merhaba iyi günler herkese, 2 sene önceki laravel projem lazım oldu, tekrar açmak ve geliştirmek istiyorum ama başaramadım .. şöyle bir hata aldım

C:\Php\laravelprojem2>php artisan serve
              PHP Fatal error: Uncaught Error: Class "Illuminate\Foundation\Application" not found in C:\Php\laravelprojem2\bootstrap\app.php:14
              Stack trace:
              #1 {main}

Fatal error: Uncaught Error: Class "Illuminate\Foundation\Application" not found in C:\Php\laravelprojem2\bootstrap\app.php:14
              Stack trace:
              #1 {main}

ESKİ LARAVEL PROJEMİ AÇMAK konusundan 1 gönderi birleştirildi.|ESKİ LARAVEL PROJEMİ AÇMAK konusundan 1 gönderi birleştirildi.

Bu konuda daha önce de bir konu açmış olduğunuz için, 2 konuyu birleştirdim.

coder2 teşekkür ederim hala bir çözüm bulamadım sanırım projeyi tekrardan yazmaya başlayacağım 🙁

ErtugBoran

1. vendor klasörünü silin.
                  2. composer.lock dosyasını silin.
                  3. bootstrap/cache klasörü varsa içindeki .gitignore dışındaki dosyaları silin.
                  4. composer install yapın.

söylediğiniz herşeyi harfiyen yaptım tekrar composer kurulumu laravel kurulumu yaptım, migrate ettim, artisan serve komutunda yine aynı hatayı aldım ...🙁

Livewire scaffolding installed successfully.
                  Please execute the "npm install && npm run dev" command to build your assets.
                  The [C:\Php\laravelprojem2\project-laravelprojem2\public\storage] link has been connected to [C:\Php\laravelprojem2\project-laravelprojem2\storage\app/public].
                  The links have been created.

Application ready! Build something amazing.

C:\Php\laravelprojem2>php artisan serve
                  PHP Warning: require(C:\Php\laravelprojem2/vendor/autoload.php): Failed to open stream: No such file or directory in C:\Php\laravelprojem2\artisan on line 18

Warning: require(C:\Php\laravelprojem2/vendor/autoload.php): Failed to open stream: No such file or directory in C:\Php\laravelprojem2\artisan on line 18
                  PHP Fatal error: Uncaught Error: Failed opening required 'C:\Php\laravelprojem2/vendor/autoload.php' (include_path='C:\xampp\php\PEAR') in C:\Php\laravelprojem2\artisan:18
                  Stack trace:
                  #0 {main}
                  thrown in C:\Php\laravelprojem2\artisan on line 18

Fatal error: Uncaught Error: Failed opening required 'C:\Php\laravelprojem2/vendor/autoload.php' (include_path='C:\xampp\php\PEAR') in C:\Php\laravelprojem2\artisan:18
                  Stack trace:
                  #0 {main}
                  thrown in C:\Php\laravelprojem2\artisan on line 18

ErtugBoran C:\Php\laravelprojem2\project-laravelprojem2\public\storage yazıyor hata mesajında. C:\Php\laravelprojem2 içerisinde bir tane de project-laravelprojem2 klasörü mü var? Eğer öyle ise o klasörün içine girip composer install yapıp artisan serve yapmanız lazım.

4 ay sonra

ErtugBoran merhaba ben de mevcut bir projeyi açmaya çalışıyorum. Ertuğ Bey sanırım siz de bunu yapmaya çalıştınız. Bana yardımcı olabilir misiniz?