Arkadaşlar Merhaba, bi önceki sorunum olan many to many'yi çözdüm. Şuan kod hazır değil ilerde doğru kodu yazınca forumda paylaşacağım. Şuan şöyle bir sorunum var da onu nasıl yapabilirim?
Hikaye şöyle üstadlar:
Bir kullanıcının birden çok kanalı olabilir ve o kanalında birden çok videosu olabilir.
Ben istediğim zaman sadece videolara ulaşabileyim. ve aynı zamanda sadece kanallara da ulaşabileyim.
Ayrıyetten dilediğimde pivot tablo da ki kanalın videolarına ulaşabileyim. Kodumu buna göre yazdım.
Bunları elde etmekte yanlış yaptığım veya daha pratik bir yolu varsa onu lütfen belirtiniz.
Sorunum şu: ben bir video ve bir kanal eklediğimde bunu pivot'ta user_id sini kullanıcının id sini girmesini istiyorum.
---Tables---
------Users-----↓
id
name
------video-----↓
id
name
------channel-----↓
id
name
Bu da benim custom pivot'um
------pivot_channel_video-----↓
id
user_id
video_id
channel_id
-----------------------------Models-------------------------
class User extends Authenticatable
{
public function channel() {
return $this->belongsToMany('App\Models\channel', 'pivot_channel_video', 'id', 'user_id');
}
public function videos() {
return $this->belongsToMany('App\Models\video', 'pivot_channel_video', 'id', 'user_id');
}
}
class video extends Model
{
public function channel()
{
return $this->belongsToMany('App\Models\channel', 'pivot_channel_video', 'id', 'channel_id');
}
}
public class channel extends Model
{
public function videos()
{
return $this->belongsToMany('App\Models\video', 'pivot_channel_video', 'id', 'video_id');
}
}
Teşekkür ederim şimdiden