Blog projesi yapılması fikrine katılıyorum ama daha ileri seviyelerde şöyle bir problem çıkıyor. Geliştiriciler blog yapabiliyorum daha zor projelerle kendimi geliştirmek istiyorum diyor. Sonra büyük proje doğal olarak büyük zaman alıyor ve proje bitmeden motivasyon bitiyor. Zaten blog da Laravel'le yapılabilecek en basit proje. Daha basiti artık yönetim paneli olmayan bir kaç sayfa htmli view le döndürmek olur. O da yani karıncayı tır a taşıtmak olur. 😃
O yüzden proje değil paket geliştirerek devam edin blogdan sonra. Mesela sallıyorum dosya işlemleri için bir paket yazın. Upload/download, yeniden boyutlandırma, veri boyutunu düşürme, kalitesiyle oynama, farklı boyutlarda farklı klasörlere kayıt edip bunları cache'ye alma gibi.
Böyle parça parça paketler yapın. Büyük projeye girerseniz bunu zaten yapacaksınız ama bunun gibi 10 tane iş yapacaksınız. Bunları hazır kullanırsanız tam öğrenmiş olmayacaksınız ya da hazır paket ihtiyacınızı tam karşılamadığında tıkanacaksınız yine kendiniz yazmak zorunda kalacaksınız.
Bu yüzden küçük paketler geliştirin. Tek bir soruna çözüm üretin.
Bol şans.