yah Merhabalar ben siteme bir script kurdum fakat bir problem çıkarttı "Laravel requires the Mcrypt PHP extension. " hata bu laravel kurmam gerekiyor sanırım istenen bootstrap ve laravel kurulumuymuş fakat hiç birşey anlamadım karışık geldi bide localhosttan değil site içinde açıyorum kafam çok karıştı eğer bilen varsa lütfen yardımcı olsun saatlerce uğraşıyorum, teşekkürler. Bootstrap sanırım alakasız fakat yazıyım dedim sırf şuan laravel hatası var.
xsearch sunucu yönetimi sizde ise php'nin mcyript özelliği açık olması gerekmektedir. Eğer sunucu size aitse kullanılan bir panel varmıdır? mevcut php sürümü nedir?
yah xsearch yazdısunucu yönetimi sizde ise php'nin mcyript özelliği açık olması gerekmektedir. Eğer sunucu size aitse kullanılan bir panel varmıdır? mevcut php sürümü nedir? Parallels plesk panel var ayrıca phpnin mcyript özelliği açıkmış host sağlayıcıma sordum. Php sürümünü bilmiyorum fakat pleskten bakılıyor muydu?
xsearch bir php dosyası açıp içine <?php phpinfo(); yazarak görebilirsin. aynı sayfada mcrypt yazarak modülün kurulu olup olmadığını görebilirsin. Aşağıdaki gibi bir sonuç elde etmen lazım
yah xsearch yazdıbir php dosyası açıp içine <?php phpinfo(); yazarak görebilirsin. aynı sayfada mcrypt yazarak modülün kurulu olup olmadığını görebilirsin. Aşağıdaki gibi bir sonuç elde etmen lazım http://www.dinke.net/blog/en/wp-content/uploads/2011/10/mcrypt.png böyle bir problem var hiç bir php dosyasına girmiyor anlamış değilim localhosttan değil normal sitemde deniyorum. Bide en son sürümmüş öyle söyledi hostu sağlayan kişi
yah xsearch yazdı.htaccess dosyasının adını .htaccess.txt olarak değişitirip deneyin evet oldu fakat mcrypt diye birşey yazmıyor
pellempus Bu bir çok kişi tarafından karşılaşılan problemlerden biri. Windows, mac linux gibi her platformda karşılaşılır ancak çözüm yolu değişir, sorunun temeli aynıdır. . Mcrypt kurulu ise server yolu yanlış görüyor. Bazen server yolu doğru görse de command line yanlış görüyor. Ya da Mcrypt versiyon ile PHp versiyon arasında uyumsuzluk.var. Her durumda da sunucuya erişimin olması lazım, mevcut çözümleri deneyebilmen için. Anlayacağın olay hosting firmasında bitiyor. Eğer onlar sorunu çözemiyorsa başka bir sunucuya taşımanı öneririm.