YTolun
Herkese iyi çalışmalar.
İki gündür Laravel ile meşgul oluyorum ve gerçekten yapabildikleri karşısında hayran kalıyorum. Sonunda tutorialları takip ederek bir şeyler yapma evresini geçerek gelecekteki çalışmalarıma bir öncü olması açısından kendi starter kitimi toplamaya çalışıyorum. Ancak şimdiye kadar ki denemelerimde dikkatimi çekmemiş olan bazı dosyalar farkettim.(Laravel'i composer create-project yoluyla kurdum.)
Örneğin User model ve views içerisindeki email klasörü gibi. Kullanıcı işlemleri için Sentinel isimli bir paket kullanmaya karar verdim o yüzden sanıyorum bu dosyalara ihtiyacım olmayacak. Soruma gelirsek Laravel kurulumu yapılıp projeye geçilmeden silinmesi gereken ve tabii ki silinmesi güvenli olan dosyalar nelerdir?
Şimdiden teşekkür ederim.
sineld
Neden birşeyleri silmek istiyorsunuz?
Toplamı 20kb geçmeyecek kadar, birkaç dosya ancak var.
Bunun yanı sıra dilerseniz vendor dizini altındaki paketlere bağlı .git ve tests dosyalarını silerek alan kazabilirsiniz ancak composer update yaptığınızda bu paketlerde eşleşme sıkıntısı yaşanabilir.
YTolun
Neden silmek istediğimi hiç düşünmemiştim, proje dosyalarından başka bir şey olmasın diye bir nevi alışkanlık sanırım. Farkına varmam çok iyi oldu. Cevabınız için teşekkür ederim.
sineld
Rica ederim, iyi çalışmalar.