Herkese Merhabalar .. ben ilk kez bir hosta projemi aldım .. o yüzden bir kaç sorum olacak umarım uzun olmaz ..
Bilmek isteyeceğinizi düşünerek su bilgiyi vermek istiyorum .. public dizinini göstememek için dosyaları public html altında tutuyorum.. c panel kullanıyorum ..
Sorularıma gelince ;
Localhost ve mailtrapta sorunsuz mail yollayabildiğim kodla hostta hata vermemesine ragmen mail yollayamıyorum .. env ayarlarım su sekilde
MAIL_MAILER=smtp
MAIL_HOST=mail[domain]com
MAIL_PORT=587
MAIL_USERNAME=info@[domain].com
MAIL_PASSWORD=<sifre>
MAIL_ENCRYPTION=null
MAIL_FROM_ADDRESS=info@[domain].com
MAIL_FROM_NAME="${APP_NAME}"
maildenden önce kullanıcı kaydı yapıyorum hepsi sorunsuz ama mail gitmiyor hata da vermiyor
sorum su
Route::get('deneme', function() {
$degisken=1;
echo($degisken);
echo("merhaba");
});
bu kod parcasında veya dd yaptıgımda hostta ekranda bişey görünmüyor bunun sebebi ne olabilir
3-)Cron Joblarlar ile alakalı internette yaptıgım arastırma sonrasında
/usr/local/bin/php /home/[kullanıcıadım]/public_html/artisan schedule:run >> /dev/null 2>&1
kodunu cron işlemlerine yukledim .. bu yeterli midir ?
4-) Canlıya cıkarken önemli oldugunu düşündüğüm ve yeterli bir kaynak bulamadıgım bir diğer konu ise kredi kartı ile ödeme yapısı .. biliyorum bu konu hakkında sayfalarca yazışabilir ve basit değildir belki ama vakti olan biri varsa öğretebilirse veya mantıgını anlatırsa sevinirim ...(iyzico varmıs galiba )
sorularım bu kadardı bu kısma kadar sadece okusanız da tesekkür ederim .. kolay gelsin