Merhaba,
Laravelde çok yeniyim anlamaya çalışıyorum bunla ilgili olarak package.json doğru kullanımı nasıl oluyor sormak istedim.
Öğrenmeye çalıştığım:
1- projemde beraber çalışacağım js kütüphanelerini buradan mı eklemem gerekiyor ? ve bu kütüphaneleri mix içinde birleştirirken node_modules içindeki yollarını mı kullanmalıyım ? paketler için npm install diyerek kurulum mu yapmalıyım? mesela bootstrap içerisinde jquery kütüphanesini kullanıyor ama tekrarda jquery kurulumuda gerekiyor mu ? projemde jquery kullanan form ve validation adında iki tane daha kütüphane var bunlar ayrı mı kurulmalı?
- bu soru için projemdeki scss (public > css , scss) içinde soruyorum. Çünkü elimde olan temada css klasörü ve scss klasörü var (scss konusunu pek bilmiyorum) bunlar birleştirilmelimi veya nasıl bir yol izlemeliyim ?
Yukarıda sorduğum soru saçmaysa çünkü mantığını kavramaya çalışıyorum ikinci soru gibi birşey mi yapmalıyım ?
2- projemde tema dosyası içinde olan js leri mix kullanarak tek dosya haline mi getirmem gerekiyor ?
- Burada js klasörümdekileri (public > js) kopyalayıp resources > asspects > js içine mi koymalıyım ? (koymayı denediğimde sorunlar yaşadım bu arada)
- Gördüğüm örneklerde birincisi @import ile app.js içine ekleniyor. ikinci kullanım olarakda mix-manifest.json (düzeltme: webpack.mix.js olacak ) dosyası altında her dosyanın yolu yazarak birleştiriyorlar. Hangi metodu uygulamam gerekiyor ?
- Aynı şekilde scss ve css için mix kullanımı nasıl olmalı ?
Proje içinde olanlar:
scss
"path": "scss/style.scss",
"imports": [
"scss/variables.scss",
"scss/predefin.scss",
"scss/header.scss",
"scss/banner.scss",
"scss/slider.scss",
"scss/feature.scss",
"scss/button.scss",
"scss/shop.scss",
"scss/blog.scss",
"scss/contact.scss",
"scss/_footer.scss"
css
bootstrap.min.css
font-awesome.min.css
responsive.css
style.css
style.css.map
JS
bootstrap.min.js
contact.js
full-page.js
gmaps.min.js
jquery-3.2.1.min.js
jquery.form.js
jquery.validate.min.js
popper.min.js
smoothscroll.js
theme.js
deneme amaçlı kullandığım tema : https://colorlib.com/wp/template/persuit/
Kafam biraz karıştı kusura bakmayın. yardımlarınız için şimdide çok teşekkürler.