Ben de eskiden hep ayırıyordum ama aynı tabloda tutmaya başladıktan sonra işlerimi daha kolaylaştırdığımı anladım:
- Kullanıcı adı, email... gibi eşsiz olması gereken sütunları unique index yaparak aynısından eklenmesini kolayca engellersiniz, kontrol etmeniz kolaylaşır. Öteki türlü iki tabloda da var mı yok mu ekstradan kontrol ettirmeniz gerekecek.
- Admin girişi ile kullanıcı girişi adreslerini ayırmak size kalır. Öteki türlü ayrı iki giriş yapmak zorunda kalacaksınız ya da yine gereksiz tablo kontrolleri ve karışık algoritmalar ile uğraşacaksınız.
- Admin ve kullanıcı için ayrı ayrı şifre hatırlatma, ban vs... gibi işlemlerle uğraşmayacaksınız. Öteki türlü admin için ayrı member için ayrı yapmak durumunda kalacaksınız.
- Diyelim ki bir okul yönetimi sistemi hazırladınız. Okulun müdürü admin olacak ama müdür aynı zamanda okulda öğretmen, bir de bakmışsınız çocuğu da o okulda yani aynı zamanda da veli. Şimdi ne yapacağız, bir kullanıcı için 3 farklı hesap mı açalım?
Benim size tavsiyem aynı tabloda tutun. Şimdilik sadece dinamik rollere vs girmeyin. Daha az efor sarfedeceğinize, daha rahat çalışacağınıza emin olabilirsiniz. Ben nerden baksanız 20'ye yakın iş yapmışımdır, adminler ayrı tabloda üyeler ayrı tabloda olacak şekilde. Öyle durumlarla karşılaştım ki çoğu kez işi bırakmayı, baştan başlamayı düşünüp oturduğum yerde ter attığım zamanlar oldu.
Ekleme:
Ayrıca laravel.com'un forumları
laravel.io/forum adresine taşındı ve laravel.io laravel ile hazırlanmış açık kaynak kodlu bir site. Controller, model, view... konularında, "neyi nereye nasıl yazmalıyım" gibi konularda size yardımcı olacaktır:
https://github.com/LaravelIO/laravel.io