Ben her iki formu da ayrı ayrı yapıyordum. Şablon içerisinde belli başlı yerler ortak elbette. Böyle yapmamın sebebi benim gözümde basitlik ve standartlığın kod tekrarını engellemeden üstün olması. Bana göre kod tekrarı olmasın diye proje karmaşıklaşıyor ve güncellemesi zor hale geliyorsa yanlış yapılıyor demektir.
Bazen bazı formlarda özel işlemler yapmam gerekiyor, bazen öyle işlemler oluyor ki edit formu ile create formu bambaşka yerlerer kayıyor, o yüzden nested kullanamıyorum, ayırmak zorunda kalıyorum. Bu sefer de iki farklı yapı ortaya çıkmış oluyor, bazı formlar ortak bazıları ayrı... Bunu çözmek için de şablon özelliklerini kullanmaya çalıştığımda rahatsız edici seviyede karmaşıklaşıyor. Roket mühendisliği değil ki altı üstü form. Şöyle bir bakıyorum extends, if, section, push, include... karmaşık iç içe bir yapı oluşmuş. Neden? Hani olur da form değişirse iki dosyayı güncellemeyeyim diye. Ne kadar değişiyor? 1-2 senede bir elin parmaklarını geçmiyor...
Zamanında bu tür sorunlarla baş edebilmek için https://symfony.com/doc/current/forms.html gibi benzer bir yapı oluşturmaya çalışmıştım ama sonunda basitlik anlayışıma ters düştüğünü düşünüp vazgeçmiştim. Şimdi de zaten Vue, React, Mobil... kullanımıyla birlikte uygulamaları API mantığıyla yazdığımız için Blade kullanmıyorum...