Merhaba, bir front-end ci olarak foruma katilali 1.5 hafta oldu ve laravel hakkinda cok yardimci oldu. Fakat kafama takilan bazi konular var, vakti olan arkadaslar en azindan yol gosterirse cok sevinirim, simdiden tesekkur ederim.
1) 2 tane tablom var, currency ve company, her iki tabloda da country sutunum var. Fakat ben currency tablosunda girilen country leri company tablosunda select box ile secenek olarak gostermek istiyorum. Vue ile currency ye sorgu gonderip yapiyorum fakat bunun laravel de daha basit bir yolu varmi ?
2) Yine company tablomda ekstra secenek olarak third company kismi var. Buradaki bilgiler kullaniciya kalmis, girebilir de girmeyebilirde. Ben bu third company kismini da company tablosuna ekledim fakat tablo cok fazla uzun oldu. Bunun performans acisindan bir etkisi olur mu ? Third company yi ayri bir tabloda gosterirsem company formunun icerisinde third party secenekleri de var, o zaman ikisinin baglantisini nasil yapabilirim.
3) Siparisler tablom var, bu siparislerinde onaylanan, iade edilen, kargoya verilen v.b secenekleri var. Siparis detayinda secenegini onaylanan ya da iade edilen olarak degistirince o siparisin onaylanan tablosundan silinip iade edilen tablosuna tasimasi gerekiyor. Bunun en iyi yontemi nedir ? Laravel eloquent ile tablolar arasi iletisimi biliyorum fakat bir tablodan silip diger tabloya gecis oluyor mu bilmiyorum. Bu yuzden sordum.
Tekrardan tesekkur ederim.