Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Merhaba, laravel de ve forum da yeniyim. Bir konuda takildim yardimci olabilecek arkadaslar olursa cok sevinirim.

oncelikle Laravel Passaport ile kullanici giris sayfasi yaptim, front end olarak ta vue kullaniyorum.

Sayfayi yenilemeden 2 kere ust uste kullanici girisi ve cikisi yaptigimda, ilki success olarak donuyor ancak ikinci cikis yap butonuna bastiktan sonra 401 Unauthenticated hatasi veriyor.

https://prnt.sc/s3e5s2

Ilk olarak linkte ki video yu denedim : https://www.youtube.com/watch?v=HGh0cKEVXPI&list=PLEhEHUEU3x5q-xB1On4CsLPts0-rZ9oos&index=9

public function logout() {

auth()->user()->tokens->each(function ($token, $key) {
            $token->delete();
        });

return response()->json([
            'message' => 'Logged in successfully',
            'status_code' => 200
        ], 200);

}

daha sonra 1-2 ornek daha buldum onlari da denedim fakat yine sonuc ayni ? Diger ornek kod ise ;

public function logout(Request $request) {

$request->user()->token()->revoke();

return response()->json([
            'message' => 'Logged in successfully',
            'status_code' => 200
        ], 200);

}

sayfayi yenilemeden ikinci cikis ta neden 401 hatasi aliyorum tam anlayamadim ?

Tesekkurler.

AydinVivik logout uç noktasını auth dahiline almışsınızdır. O yüzden ikinci seferde önce giriş yapmanızı istiyor. logout uç noktasını auth dahilinden çıkarın, logout yönteminin içerisinde

if(auth()->check()) {
        $request->user()->token()->revoke();
    }

yapın.

Ya da frontend tarafında logout düğmesine iki kez basılmasını engelleyeceksiniz Bir kere basınca disabled olsun mesela

mgsmus tesekkurler fakat yanlis anlattim sanirim, logout a 2 kez tiklayinca degil aslinda soyle;

ilk kullanici girisi yapiyorum daha sonra cikis yapiyorum. bir sorun yok. cikis yaptigimda yonlendirdigim sayfa login sayfasina geliyor. Sayfayi yenilemiyorum tekrar 2. kez giris yapiyorum. ikinci loginden sonra logout ta bu sefer 401 hatasi veriyor.

AydinVivik İkinci kez login olduktan sonra giriş yaptığınızdan emin olun. Authentication akışında bir sıkıntı olabilir.

Evet login sirasinda localstorage ile ilgili bi sikinti yasanmis cozdum. Tesekkur ederim.