Arkadaşlar merhabalar.. Laravel ile bir muhasebe programının db sinden veri okumaya çalışıyorum. Connection Stringim şu şekilde:
connStr="Provider=SQLOLEDB.1;PWD=xxx;DATABASE=C:\Users\xxx\Documents\Veri Kaynaklarım\xx.xx.xx.xx xxx vwkct_WebSorgu.odc;Persist Security Info=True;User ID=xx;Initial Catalog=NOxx7;Data Source=xx.xx.xx.xx;Use Procedure for Prepare=1;Auto Translate=True;Packet Size=4096;Workstation ID=SERVER;Use Encryption for Data=False;Tag with column collation when possible=False";
$conn = new COM ("ADODB.Connection")
or die("Cannot start ADO");
$conn->open($connStr)
Bu şekilde windows ortamında local hosttan db ye bağlanıp veri çekebiliyorum.. Fakat server a attığımda ve verileri çekmeye çalıştığımda "Class 'Com' Not Found" hata sı alıyorum.. Windowsta okuma işlemini yapmak için kullandığım "php_com_dotnet.dll" linux ortamında çalışmadığında bu hatayı veriyor büyük ihtimalle ama bu eklentinin Centos karşılığını da bulamadım..
Bu sorunu nasıl çözerim, ücretli-ücretsiz yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı acaba ? Veya bu parametreler ile pdo üzerinden bağlantı sağlayabilir miyim, o konuda yardımcı olabilir misiniz ?