Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Arkadaşlar herkese merhabalar,
laravelde oluşturduğum bir içerik ekleme,silme,düzenleme ve listeleme yapısı var.
bunların tamamını aynı yerden kontrol etmek istiyorum.
bu istek doğrultusunda web.php ile " any " yöntemiyle yönlendirme yapıp controller dosyamda

if(method == POST) ise silsin,eklesin,düzenlesin veya if (method == GET) ise listelesin. gibi ayırmalar yaptım. bu doğru bir yöntem midir? yoksa tüm bu yönlendirmeli web.php de get,post olarak ayrı ayrı yönlendirmeler yapıp ayrı ayrı fonksiyonlara mı yönlendirmeliyim ?

• mgsmus bunu yanıtladı.
  • etibrowni Elbise dolabı gibi düşünün. Tüm kıyafetleri içine yığmak ile hepsini tek tek ayırıp bölüp asmanın, yerleştirmenin arasında nasıl bir fark olur? Eğer yığmadan düzenli bir şekilde yerleştirirseniz:

1. İstediğiniz kıyafete hemen ulaşırsınız, aramakla uğraşmazsınız.
    2. Kıyafetleri rahatlıkla ekleyip çıkartabilirsiniz.
    3. Kırışmazlar, her an kullanıma hazır olurlar.
    4. Yerden tasarruf edip daha fazla kıyafeti yerleştirebilirsiniz.
    5. Dolabın temizlenmesi, taşınması rahat olur.

Yığarsanız bunların tam tersi olur.

Buna göre yapacağınızı bir değerlendirin bakalım.

Sayfadan kopmadan işlem yapmak için bir javascript kütüphanesi kullansanız daha iyi olur. Jquery ajax isteklerini incelemenizi tavsiye ederim. Ama ben olsam update, destroy, show gibi aynı controller altında farklı fonsiyonlarla çalışır, her birine de ayrı rota tanımlardım.

mgsmus

hocam bunun için bi controller daha oluşturmam gerek.
    laravel ile bir yönetim paneli olan web sitesi üzerinde çalışıyorum.
    2 controller ile (1 tane admin paneli , 1 tane de website arayüz için ) bu işi çözebilir miyim yoksa bu şekilde 2 tane controller oluşturmak yanlış bir yöntem mi ?

etibrowni Büyük ihtimalle her bir bileşen için bir controller oluşturmanız gerekecek. Örneğin sayfa, makale, ürün, kategori, galeri, intro vs. bunların her biri için ayrı bir controller.

mgsmus

hocam bahsettiğiniz şekilde kontroller'ları ayrı ayrı bölmenin bana ne gibi bir faydası olacak ya da tek kontroller'da beni ne gibi bir zarar'a uğratır ?

etibrowni Elbise dolabı gibi düşünün. Tüm kıyafetleri içine yığmak ile hepsini tek tek ayırıp bölüp asmanın, yerleştirmenin arasında nasıl bir fark olur? Eğer yığmadan düzenli bir şekilde yerleştirirseniz:

1. İstediğiniz kıyafete hemen ulaşırsınız, aramakla uğraşmazsınız.
          2. Kıyafetleri rahatlıkla ekleyip çıkartabilirsiniz.
          3. Kırışmazlar, her an kullanıma hazır olurlar.
          4. Yerden tasarruf edip daha fazla kıyafeti yerleştirebilirsiniz.
          5. Dolabın temizlenmesi, taşınması rahat olur.

Yığarsanız bunların tam tersi olur.

Buna göre yapacağınızı bir değerlendirin bakalım.