evrenbrg Arkadaşlar Merhaba, Laravel konusunda yeniyim. Kendi auth sınıfını kullanıyorum. Login esnasında email yerine tanımladığım username ile giriş yapmasını istiyorum. HomeController'i incelediğimde loginle ilgili kod bulamadım. Nereye bakmam gerek ? Nasıl düzenleye bilirim bunu.
sineld Laravel 7 ile birlikte auth mekanizması uygulamadan izole edildi. Şu komutla etkinleştirebilirsiniz: php artisan ui bootstrap --auth Ardından Auth\LoginController içine şu metodu eklemeniz yeterli: public function username() { return 'username'; }
ac1919 sineld Hocam izole olmasinin sebebi tam olarak nedir ? Guvenlik endiseleri mi ? Ben seviyordum auth mekanizmasini.
evrenbrg sineld Teşekkürler. Projenin yedeğini alıp sırdan kurulum yapıp deneyeceğim. php artisan ui vue --auth yazdım farkı var mı sizin yazdığınızdan ?
sineld Hayır, bu ekranlarda kullanılan şablon sisteminin tercihe bağlı kılınmasını sağlamak. bootstrap, vue, react benzeri seçime bağlı değiştirilebiliyor. Güvenlikle ilgili endişeniz olmasın.
sineld Vue templateleri kullanmak istiyorsanız vue yazacaksınız. Daha önceden hazır olan şablonlarınızla Laravel'in ürettiklerini ezecekseniz o parametrenin önemi kalmıyor.