Uzun zamandır beklenen Laravel 4'ün ilk betası yayınlanmış durumda.
Resmi el kitabı (manual) adresi aşağıdadır:
http://four.laravel.com/
Resmi el kitabı (manual) adresi aşağıdadır:
http://four.laravel.com/
Neden L3 ile proje geliştirmeniz sıkıntı olsun ki? Şu an L3 üzerine kurulmuş çokça proje var. Bu projelerin hepsinin L4'e taşınması gibi bir şartı yok. Ayrıca yeterince stabil, güvenlik sıkıntısı yok. L4 kullanmazsanız şu an birşey kaçırmazsınız, ama önümüzdeki aylarda hep L4 için eklenti/bundle geliştirilecektir. Destek forumlarında da L3' ün adı anılmamaya başlayacaktır. Bu da çok büyük bir sorun değil, çünkü bundle geliştirmek oldukça rahat. L4 için erkenyanakadam yazdıPeki neler getirdi 4 versiyonu?
Benim ingilizcem detaya inmeye müsade etmiyor biraz anlatır mısınız?
4 çıkınca halen 3.2.3 ile proje yazmanın bir sakıncası var mı? 3 versiyonundan devam edersek neleri kaçırırız nelerden mahrum kalırız?
yanakadam yazdıPeki neler getirdi 4 versiyonu?
4 çıkınca halen 3.2.3 ile proje yazmanın bir sakıncası var mı? 3 versiyonundan devam edersek neleri kaçırırız nelerden mahrum kalırız?
Müsait olunca yeni özellikleri liste halinde vermeye çalışacağım. Ancak şunu aklınızda yazmanız şart ki geliştirici iseniz yabancı dilinizi geliştirmek zorundasınız. Sırf okuduğunu anlama, aktarma yönünden değil, teknolojik konusunda bir çok kavram ana dile çevrilirken ya tam karşılığını bulamıyor ya eksik anlamlı kelimelerle eş değerleniyor ya da hiç çevrilemiyor. Ayrıca kariyeriniz ve kişisel gelişiminiz açısından da oldukça önemlidir.yanakadam yazdıPeki neler getirdi 4 versiyonu?
İngilizce konusunda size kesinlikle katılıyorum. Türkçe kaynakların birçoğu sıkıntılı, özellikle PHP için. Daha hala PHP dersi adında screencast oluşturup MySQL'e mysql_connect() ile bağlananlar var ve PHP öğrenmek isteyenler ister istemez bu screencastleri izliyor.drlinux yazdıMüsait olunca yeni özellikleri liste halinde vermeye çalışacağım. Ancak şunu aklınızda yazmanız şart ki geliştirici iseniz yabancı dilinizi geliştirmek zorundasınız. Sırf okuduğunu anlama, aktarma yönünden değil, teknolojik konusunda bir çok kavram ana dile çevrilirken ya tam karşılığını bulamıyor ya eksik anlamlı kelimelerle eş değerleniyor ya da hiç çevrilemiyor. Ayrıca kariyeriniz ve kişisel gelişiminiz açısından da oldukça önemlidir.yanakadam yazdıPeki neler getirdi 4 versiyonu?
L3 - L4 sorunu herkesin kafasında mevcut gibi duruyor. L3 şu anki stabilitesine uzun zamandır yapılan güncellemelerle ulaştı. L3'ü bir LTS sürüm oalrak nitelendirmek en doğrusu. Şahsi olarak L4 ile şu anda bir proje geliştirmeye güvenemem. L4 kararlı bir yapıya ulaştıktan sonra eni projelri L4 üzerinden geliştirmek daha mantıklı olacaktır. Ancak L3 daha uzunca bir süre "sahalarda" olacaktır.
Selamlar.