Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?
Merhaba,

Composer özelliğini öylesine sevdim ki elimde bulunan araçları paketleyip küçük bir api dökümasyonu ile paylaşmak istiyorum

Şirket içinde geliştirilecek bir projede Türkiye'de bulunan sms sağlayıcıların apileri aracılığı ile bir kütüphane geliştireceğim. Benim önümde ki listede Mutlucell.com var Bkz.. Temiz bir UML diyagramı var buna göre geliştirilecek eğer bu konuda farklı servis sağlayıcısı önerileri sunarsanız onları da dahil etmek istiyorum. İsteklerinizi bekliyorum arkadaşlar.
5 gün sonra
tarife ekonomikliği ve güvenilirlik konusunda ufak bir araştırma yapmak lazım malum sms hizmeti veren birçok firma var.
netgsm.com.tr sürekli olarak sms kampanyası yapıyorlar, neredeyse sektörün en iyisi ve api sistemleri var burası da eklenebilir.

çok güzel bir paket olur, dört gözle bekliyorum işime müthiş derecede yarayacak
Evet maalesef Türkiye'de Sms hizmeti veren bir çok firma tehlikeli. Ya batıyorlar yada dükkanı kapatıp kaçıyorlar.
Biz 4 yıldır Mutlucell ile çalışıyoruz pekte sorun yaşamadık, şu an Mutlucell entegrasyonunu tamamladık bir kaç öneri daha var sizin önerinizi de ekledim api servisleri mevcut ise onları da ekleyeceğim. 4-5 alternatifi olan güzel bir paket çıkarsa elbette bir çok kişini işine yarar.

Türkiye'de ki kaliteli servisleri ekleyelim, zaten paket çok esnek ve PSR-0 ile tasarlandı github üzerinde açarız talebe göre hem geliştiririz hemde yabancı diğer servisleri de pakete dahil ederiz.

interface'i yarın ekler sizlerinde görüşünü alırım.

Kullanımla ilgili küçük bir example hazırladım fikirlerinizi bekliyorum.

Sms Example

Son olarak toplu gönderilerde her bir gönderim için veri tabanına benzersiz bir değer ile kayıt oluşturabileceksiniz. Böylece hem başarısız gönderileri loglayabilecek yada değişik amaçlarla kullanabileceksiniz. Mesela çapraz pazarlama yaptınız ve üye olmayan birine isme özel indirim kuponu gönderdiniz. O kişi üye olurken smsin gönderildiği sırada oluşan token ile gerçekte o kullanıcı ismine bu indirim kodu gönderilip gönderilmediğini kontrol edebilirsiniz. Böylece kuponu sadece sizin gerçekte gönderdiğiniz kişiler kullanabilir. Örnekler çoğaltılabilir.

Yine aynı şekilde, Türkiye'de yok ama Yurt dışında bir çok servis sağlayıcısı operatör yoğunluğu bilgisi verebiliyor. Örneğin 100 kişiye sms göndereceksiniz ancak teslimat süresi önemli. Elinizde bir kaç servis varsa yoğunluğa göre farklı servis kanalları üzerine sistem gönderileri dağıtabiliyor.